Cimbora játszóház a Művészetek Palotájában (2008) 

Kistérségünkben az érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola után Tárnokon a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában is megalakult a Cimbora klub.

A Cimbora Alapítvány szervezésében az iskola tanulói októberben részt vehettek a Cimbora Egyetem televíziós felvételén a Művészetek Palotájában. Ugyanide kapott meghívást december 22-én ismét egy busznyi tárnoki kisdiák, akik számtalan program közül választhattak. /agyagozás, fenyőfadísz-készítés, ügyességi játékok, könyvkötés, gyertyaöntés, színpadi produkciók, …stb./

Hírességek is feltűntek a rendezvényen. Presser Gábor zeneszerző-előadóművész habos kakaóval, kaláccsal vendégelte meg a gyerekeket.

A Duna TV és a Cimbora Alapítvány gyűjtési akciója eredményeként számtalan felajánlás, játék, adomány érkezett a szervezőkhöz. Ezen ajándékokból több rászoruló tárnoki kisgyerek is részesült, szebbé, emlékezetesebbé téve az ünnepet.  Az eseményről tévé felvétel is készült.

Ajándék volt ez a nap, és felejthetetlen valamennyi meghívott számára.

Reméljük, hogy a Cimbora klub működése Tárnokon is segít majd a szabadidő hasznos eltöltésében, a nemzeti kultúra ápolásában és nem utolsó sorban a közösségformálásban.

Köszönet illeti ezen kívül Radics Ernőt is, aki nagylelkű támogatásával biztosította, hogy diákjaink eljussanak a rendezvényre.