Családi délután óvodásoknak (2009) 

Beiratkozás előtt

Iskolánk vezetése és pedagógusai tudatosan készülnek a jövendő első osztályosok fogadására.

Ezt szolgálta a beíratás előtt tartott játék- és sportdélutánunk is, melyen a gyermekek több helyszínen próbálhatták ki kézügyességüket. Újszerű technikákkal ismerkedhettek, kiélhették alkotókedvüket. Mozgásigényüknek a tornateremben hódolhattak. Próbára tehették színpadi tehetségüket is a drámajátékok során. Mindenki találhatott magának olyan elfoglaltságot, mely a kedvére való volt. Ráadásul a szeptemberben induló első osztályok tanítói is ismerkedhettek a kicsinyekkel, akik a tanévnyitón már ismerősként köszönthetik őket.

Hála kollégáimnak, a gyermekek hamar feloldódtak, jól érezték magukat ezen a délutánon is.

A foglalkozások ideje alatt a szülőkkel iskolánk igazgatója, Vályogosné Kertes Erzsébet beszélgetett. Szó esett az induló első osztályok tanítóiról, milyen szakkörök, fejlesztőprogramok várnak a gyermekekre, melyik teremben találnak otthonra. Számtalan kérdés vetődött fel a szülőkben, melyre a meglévő információk birtokában próbáltunk választ adni.

A gyermekek iskolába történő beírását ebben az esztendőben rendhagyó módon a tanítók végezték, így a szülőknek még itt is alkalmuk nyílt kérdezni, tájékozódni. Kérésünkre a szülők egy kérdőívet töltöttek ki, melynek elemzése segített abban, hogy feltérképezzük, melyek a szülők szemében iskolánk erősségei, s mely területen várnak változást, fejlődést tőlünk.

Igyekeztünk mindent megtenni azért, hogy a ma még óvodás gyermekek a tanév kezdetén a legkönnyebben megtalálják helyüket iskolánkban, s néhány év múlva felkészülten hagyják el a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola padjait.

Reméljük, az évek során egyre többen megértik, megtapasztalják, hogy jó döntést hoznak, ha a gyermekek utaztatása helyett nálunk, Tárnokon iskoláztatják gyermekeiket.

Mi mindannyian ezért dolgozunk.

Várhelyi Mária
Igazgatóhelyettes

Képek a rendezvényről