Színjátszó szakkör (2009) 

Ettől az évtől kezdve színjátszó szakkör is működik az iskolánkban. Mikor kihirdették többen jelentkeztünk, mert senki sem szerette volna kihagyni ezt a remek alkalmat. Kíváncsian vártuk az első találkozást Gabi nénivel, aki a szakkörünk vezetője volt. Már ezen az első összejövetelen megismerkedtünk a szereppel. Sok hét telt el gyakorlással, míg összeállt a műsorunk. Ekkor tudtuk meg, hogy az Országos Weöres Sándor Színjátszó Fesztiválra készülünk. Nagyon izgultunk, mert ilyen versenyen még nem voltunk, de az osztállyal már többször léptünk fel különböző ünnepek alkalmával, örömet szerezve szüleinknek. Felmerült bennünk a kérdés:

- Vajon kikkel fogunk találkozni?

- Milyen műsorszámokkal indulnak a többiek?

Hasonló kérdésekre kerestük a válaszokat, melyekre a verseny napján kaptuk meg a feleletet. Székesfehérvárra utaztunk a Barátság Házába. Hatalmas színpad, nagy nézőtér, sok ember fogadott minket. Nemsokára elkezdődött a verseny. Izgalommal, érdeklődéssel figyeltük a többi csapat előadását is. Elérkezett a nagy pillanat, szólítottak minket, és a függöny fellebbent. Az első néhány perc nehézsége után, könnyen vettük az akadályokat. Rövid várakozás után a háromtagú zsűri kihirdette az eredményt.

Hurrá! Hurrá! Hurrá! Ezüst-minősítést értünk el. Boldogan jöttünk haza, és folytatjuk az újabb versenyekre a felkészülést. Ez egy jó nap volt.

Szolnoki Boglárka
Egri Krisztina
Baltay Ádám