Családi nap az iskolában (2009)

 Képek a rendezvényről

Családi nap 2009

Kicsik és nagyok örömére iskolánk idén is megrendezte sport- és kézműves délelőttjét. Szeptember 19-én reggel, csodálatos őszi napsütésben kezdődhetett meg rendezvényünk. Előbb az igazgatónő megnyitóját hallhatta a szép számban összegyűlt gyerek- és szülősereg, majd a polgármester úr is bíztató szavakkal látta el a nap résztvevőit. Ahogy a múlt évben, idén is Mülhauser Martina tornája pezsdítette fel az egybegyűlteket, ahol tanulóink szüleikkel, tanáraikkal, ismerőseikkel ugrálhattak együtt a vidám zenei aláfestésre. Ezután mindenki megkezdhette a sportvetélkedőket vagy leülhettek az aulában a kézműves asztalokhoz. A tavalyi évhez hasonlóan üvegfesték, gyöngy, szalvéta, agyag és sok más kellék került az asztalokra, de akár batikolhattak is a gyerekek és a szülők. Közben zajlottak a sportversenyek, ahol az osztályok hatalmas erőbedobással és végeláthatatlan jókedvvel masíroztak végig az állomásokon, egymást bíztatva, és nagyon ötletes csatakiáltásokat kiáltva. Volt itt zsákban és gumicsizmában futás, amit mindenki nagyon viccesnek talált. Az egyik apuka szerint a gumicsizma volt a legmókásabb feladat, mert a kisebb gyerkőcökre túl nagy volt a csizma, ám kitartóan lerótták a távot, még akkor is, ha nem hajlott benne a lábuk.

De volt ugrókötélhajtás, ahol rekordok is születtek. Voltak olyan ügyes kislányok, akik közel háromszázszor ugrottak fel, de a szülők sem tétlenkedtek: beálltak kötelet húzni és kosárra dobni is. Más állomásokon pedig mocsárjárásban vagy vízi váltóversenyben vehettek részt. Eközben a folyosón, és az udvaron óriási tálcákon érkezett a zsíros kenyér, amit az éhes sportolók és kézművesek kitörő örömmel fogadtak olyannyira, hogy többször újra kellett tölteni a tálcákat. Akik megreggeliztek, almával a kezükben szaladhattak tovább a következő állomásra, ahol labdajátékokkal várták őket.

A versenyek több helyszínen zajlottak egyszerre. Az iskola udvarán kapott helyet a szlalom pálya, a hátsó füves területen a mocsárjárás, de a téli sportok szerelmesei is felcipelhették eszközeiket a domb tetejére, a tornateremben pedig kapura rúghattak és célba dobhattak a versenyzők. Közben az aulában elkészültek az első remekművek: szalvétatechnikával vagy üvegfestékkel készült képek, szerencsefa gyöngyből és drótból, agyagból gyúrt dísztárgyak, ékszerek.

A megkérdezett gyerekek és felnőttek egyöntetűen nagyon szórakoztatónak, izgalmasnak találták a családi napot, és örültek, hogy együtt tölthették a délelőttöt. A rendezvény végén pedig közösen ülhettek asztalhoz, hogy elfogyasszák az ízletes gulyást és buktát. Ezután még visszamehettek akár sportolni, akár kézműveskedni is. Láthatólag nagyon siettek az ebéddel a résztvevők, ugyanis volt, aki a buktáját a hasa helyett a nadrágzsebébe tette, hogy minél előbb folytathassa a versenyt.

Köszönjük ezt a szép napot pedagógusainknak, szülőknek, gyerekeknek és mindenkinek, aki segített abban, hogy megrendezhessük. És egy utolsó üzenet: Jövőre, veletek, ugyanitt!

 

Dani Erika


Képek
a rendezvényről