Egészséges hét 

Évek óta megrendezzük az alsó tagozatban, novemberben az egészséges hetet.

Az idén is plakátkészítéssel kezdődtek a feladatok. Reggelente Pista bácsi az udvaron reggeli tornát tartott. Kedden az ANTSZ munkatársa, táplálkozási tanácsokat adott a gyerekeknek játékos formában (puzzle kirakással, oktató plakátokkal), ingyenes testzsír mérést is végeztek. Szerdán a 3. és 4. osztályosok játékos vetélkedőn vettek részt. Előzetes feladatokat is kaptak, népi gyógymódokat kellett gyűjteniük, egy kiválasztott gyógynövényről beszámolót írni és terménybábot készíteni.

Helyezések: 1. 4.b osztály(Czeilinger Dóra, Takács Zsolt, Póth Dorina, Tamasovits Dóra, Verebi Zsanett); 2. 4.c osztály(Hudák Eszter, Marozsán József, Ormai Fanni, Losits Rita, Baltay Ádám) 3. 3.c osztály(Hoppál Sára, Sudár Krisztián, Kálmán Kíra, Csippány György, Takács Patrik)

Csütörtökön a gyerekek zöldségekből és gyümölcsökből készítettek egészséges és szép ételcsodákat.

Pénteken Marika néni, a konyha vezetője, értékelte és jutalmazta a hetet.

A plakát versenyen: I.3.b, II. 4.b, III.1.c

Bóni Cecília a diákönkormányzat vezetője

A meghirdetett verseny feladatait izgalommal vártuk. Érdeklődéssel figyeltük a faliújságon az előzetes feladatokat, gyűjtőmunkát. Az egész osztály azon dolgozott, hogy a kiválasztott 5 fős csapatunk jól szerepeljen. Csapatnév, csatakiáltás, gyógynövényekről rajzok –beszámolók, plakátok készítése. Mikor mindez megvolt termésbábokat kellett alkotnunk. A sok felkészülés után jöhetett a nagy vetélkedő. Izgalmas egy verseny volt. Rengeteg feladattal kellet megbirkóznunk. Mindegyikünk megmutathatta ügyességét, tehetségét.

A zsűri döntése alapján a II. helyezést értük el.

Az egy hetes munka zárásaként egy ízletes salátatálat kellett készítenünk, amelyet az egész osztály együtt fogyasztott el. Ilyen volt az egészséges hetünk.

Baltay Ádám 4. c

Egri Krisztina 4. c