Iskolanyitogató 

Nagyra nyílt csillogó szemek – ez volt a jellemző, azokra a nagycsoportos óvodásokra, akik 2009. november 16.-án, hétfőn 10 órakor ellátogattak a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába.

A kis apróságokat örömmel fogadták a 4. osztályos tanulók. A közös játékos feladatokat izgatottan oldották meg. A vidám mondókázás, mimetizálás nem csak a kicsik, de az óvó nénik tetszését is elnyerte. A diákok szívesen adták elő a tanult meséket, ezzel is bizonyítva – milyen jó az iskolai élet – sok mesét olvashatnak, hallgathatnak, tanulhatnak.

A számok birodalmába is kíváncsian kapcsolódtak be.

A furfangos találós kérdések egy kis agytornára kényszerítették még a negyedikeseket is.

A legnagyobb élmény számukra az volt, hogy az iskola- padokba ülhettek. E délelőttre igazi iskolássá vált ovisok ceruzát kapva oldhatták meg a nekik szánt feladatokat. Színeztek és közben komoly számolási műveleteket oldottak meg.

A gyerkőcök mellett a 4. osztályosok tanítói – Marika néni (4.a), Lívia néni és Gabi néni (4.b), Kati néni és Ildikó néni (4.c) – örömmel és szeretettel búcsúzott a sok „okoskától”.

Reméljük sikerült bepillantást nyerni az iskolai életbe – és szívesen térnek vissza hozzánk a további „iskola- kóstolgatókra”.

Szeretettel várunk minden nagycsoportos óvodást a közös játékos – kézműves – sport foglalkozásokra.

 

Mátyás Gabriella

Képek a rendezvényről