Tíz éves iskolánk honlapja

 Iskolánk honlapja 2001-ben

2001 tavaszán született meg bennem az a gondolat, hogy a rohamosan terjedő internet lehetőségeit iskolánk is kihasználhatja az ott folyó tanulmányi munka, szabadidős tevékenységek bemutatására. A honlap júniusra készült el és kapott lehetőséget az önkormányzattól, hogy elhelyezhessük azt a községi oldal részeként.

Az első változat persze a maihoz képest jóval szerényebb külsővel és tartalommal rendelkezett. Nem követte a napi eseményeket, általánosságban mutatta be iskolánkat.

Bár az oldalra jellemző, hogy azóta is folyamatosan fejlődik, és ma már minden iskolai esemény, eredmény megtalálható rajta, voltak azonban jelentősebb, konkrét időhöz köthető változások is.

Az első 2005-ben történt, amikor a nagymértékű szerkezeti átalakítás mellett jelentősen megváltozott a grafikai megjelenés is. A változások létrehozásakor törekedtem arra, hogy az szerves folytatása legyen az előző formának, a látogató az új oldalakon a már megszokott módon tudjon navigálni.

A második 2008-ban történt, amikor videofelvételek is kezdtek felkerülni az oldalra. Ekkor feldolgoztam egy-két régebben rögzített anyagot is.

Az utolsó nagyobb mértékű változás pedig ebben a tanévben jött létre: Az iskolai programokat ismertető rész kiegészült az alsó és felső tagozatos osztályok mindennapjait bemutató minihonlapokkal.

Összességében így a látogató az idei tanév színes mindennapjait több mint száz témában, több ezer fényképpel illusztrálva, videofelvételekkel tarkítva követheti nyomon.

Tanulóink napjainkban túl sok időt töltenek otthonaikban a számítógép előtt böngészve a világháló sok esetben nem mindig korosztályuknak megfelelő, időnként negatív tartalommal bíró oldalain. Ezért kiemelt feladatomnak tartom, hogy az iskolai honlap pozitív értékkel bíró tartalmat közvetítsen, formailag vonzó módon, naprakész információt szolgáltatva kínálja a rajta megtalálható lehetőségeket.

Azok számára pedig, akiket érdekel a kezdet, a lap születésének 10. évfordulója alkalmából június végéig, elérhetővé tettem annak eredeti változatát. Jó böngészést kívánva:

Egri Ferenc

vissza