Amadeus Alapfokú Művészeti Iskola
Az Amadeus Alapfokú Művészeti Iskola 2000. szeptemberétől működik Tárnokon és Pusztazámoron az általános iskolák tantermeiben, hétköznap délutánonként.
Jelenleg néptánc és zeneoktatás folyik, 6-22 éves tanulók számára. Az iskola 12 évfolyamos,
ami 2 előképző, 6 alapfok és 4 továbbképző évből áll. Az előképző elvégzése nem kötelező, és az intézményben tankötelezettség nincs. A zenét tanulók számára heti 2x30 perces egyéni hangszeres óra és 2x45 perces szolfézs (elmélet) óra van. A szolfézs órán közösen maximum 15 fős csoportban vesznek részt. Jelenleg zongora, szintetizátor, furulya, trombita és kamarazene tanulására van lehetőség, de megfelelő számú jelentkező esetén más hangszeres szakokat is indítunk. A fúvósok számára lehetőség van hangszerkölcsönzésre, minimális kölcsönzési díjjal.

A néptánc 45 perces órákból áll és maximum 20 fős csoportokkal működik. A növendékek számára tervezik az egységes ruhák megvarratását, ami remélhetőleg már a 2000-2001-es tanév végére megvalósul. Az iskola tanulói koncerteken és vizsgákon adnak számot tudásukról.
Leendő tanulóik számára segítséget nyújtanak a hangszerválasztásban, ezért azt tervezik, hogy a tanév végéhez közeledve hangszerbemutató koncertet tartanak. A koncerten az iskola művésztanárai és diákjai fognak fellépni.

Felmerülő kérdéseikkel kérjük, forduljanak az Amadeus Alapfokú Művészeti Iskola fenntartójához, Harasztia Zoltánhoz a 06-20/9435-207-es, vagy az iskola igazgatójához, Harasztiané Takács Erzsébethez a 06-20/9324-917-es telefonszámon.
 
 
Vissza