Versenyek

Minden tanévben az évfolyamok legjobbjai a különböző tantárgyakhoz kapcsolódó tanulmányi versenyeken mérhetik össze tudásukat. A házi versenyek mellett eredményesen szerepelnek tanulóink a megyei és országos fordulókon is.

Magyar
Matematika
Komplex
Környezet
Földrajz
Biológia
Kémia
Fizika
Informatika
 

Magyar nyelv és irodalom

Helyesírási verseny:
Az egyes osztályok nyelvtan tananyagához kapcsolódó helyesírási tudnivalókról, azok alkalmazásáról adhatnak számot a vállalkozó kedvű tanulók.
Vers és prózamondó verseny:
Az osztályokban tartott selejtező versenyek után a 3-3 arra legalkalmasabb tanuló részt vehet az iskolai fordulón. Akik itt a legsikeresebben szerepelnek, képviselhetik iskolánkat az érdi Csuka Zoltán Városi Könyvtár által rendezett területi versenyen
A budaörsi Herman Ottó Ált. Isk. Által rendezett Vers- és prózamondó versenyen a 4. Osztályos Zeller Eszter 5. helyezést ért el.

Matematika:

A 2., 3., 4. osztályosok részére minden évben megrendezésre kerül a házi matematika verseny. Jó fejszámolást, logikus gondolkodást, összefüggések meglátását, pontos feladatmegoldást várunk a jelentkezőktől. A 4. évfolyam legjobbjai az érdi Bolyai János Ált. Isk. Által rendezett Bolyai János matematika versenyen mérhetik össze tudásukat a területi fordulón.

Komplex

Iskolánk részt vesz az érdi Kőrösi Csoma Sándor Ált. Isk. Által rendezett Komplex versenyen is. Ez az “agytorna” integrált ismereteket követel a nevező tanulóktól. A feladatlapokon egyaránt szerepel magyar nyelv és irodalom, matematika valamint környezetismeret tantárgyakhoz kapcsolódó tudásanyag. A 4.-esek számára meghirdetett versenyt, megelőzi az iskolai forduló, amelyen az a gyermek tud sikert elérni, aki, az előzőleg- a Kőrösi Cs. S Ált. Isk. által- megadott irodalmat felhasználva, olvasottságáról, tájékozottságáról bizonyságot ad.

Földrajz:

1999-2000-es tanévben az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium és a Földrajzi Múzeum szervezésében, az “UTAZÓK ÉS UTAZÁSOK” című vetélkedőn vettek részt tanulóink. Két tanulónk Vida József (6.a) és Kubinyi Csaba (8.a) a II. fordulóig jutott, ahol a 15. helyet érték el. Ugyanezen a versenyen az idén két tanulónk Bartos Krisztina és Fedor Martina a döntőbe is bejutottak, és nagyon jó eredményt értek el.
Bartos Krisztina 2. helyezett
Fedor Martina 5. helyezett
Az idén a “Teleki Pál Földrajz – Földtan” versenyre neveztünk. A házi versenyt februárban rendeztük meg 7. és 8. osztályosoknak.

Környezet és természetismeret:

1998-as tanév óta az 5. és 6. osztályosokkal, minden évben részt veszünk az országos “Kaán Károly környezet és természetismereti” versenyen. Minden évben a megyei fordulóig jutottunk, ahol jó eredményeket értünk el. Az 1999-2000-es tanévben a megyei fordulón ( mind a két évfolyamon 42 tanuló vett részt Pest megyéből) :
2000-2001-es tanév házi versenyének eredménye:
 

Biológia:
1999-2000-es tanévben először neveztünk a 7. És 8. Osztályosokkal a “Hermann Ottó” biológia versenyre. A megyei fordulón két hetedikes és két nyolcadikos tanulónk vett részt.

  Kémia:  
2000-2001-es tanévben neveztünk először a “Hevessy György” kémia versenyre hetedik osztályosokkal.
A házi verseny eredménye:

Fizika
 

A tárgyból évenkénti többfordulós levelezős háziversenyen vesznek részt a tanulók. A tanév alatt legjobb eredményt elérők év végén mérik össze erejüket, számot adva elméleti, feladatmegoldásbeli és gyakorlati felkészültségükről.
Tervezés alatt áll egy „Mindent vagy Semmit” vetélkedő létrehozása is - a televíziós mintájára-, ahol előre megkapott rövid kérdések szerepelnének minden évfolyamon. Ezzel az elméleti ismeretek mélyítését segítenénk.


Informatika:
 

A 2000-2001-es tanévben szövegszerkesztés kategóriában Kiss Gergely, többfordulós levelező versenyen vesz részt, idáig igen jó eredménnyel.