Egészséghét az iskolában

 Képek a rendezvényről

Április elején tartottuk immár szokásos egészséghetünket.

Először a gyerekek egy totót kaptak az egészséges életmóddal kapcsolatban, amit osztályfőnöki órákon töltöttek ki.

Három napon keresztül Nagy Zsolt a NARCONON munkatársa tartott drogmegelőző előadásokat minden osztálynak. A humorral fűszerezett rendhagyó ismeretterjesztés sikerét bizonyította, hogy a gyerekek még a tanítási szünetekben is folyamatosan keresték a kapcsolatot az előadóval.

A pénteki napon tízórai szünetben a konyhás nénik segítségével teljes kiőrlésű lisztből sütött kiflit, joghurtot és almát kapott minden tanuló.

13 órától kezdődött el a focibajnokság, amelyre az osztályok izgatottan vártak. A küzdelemben nemcsak a fiúk, hanem a lányok is kivették részüket. Akik nem sportoltak, azok Bálint Éva nénivel és Nogula Gita nénivel húsvéti díszeket készítettek.

A délutánt előadások színesítették a helyes étkezésről és a fogápolásról. Molnár Józsefné, Marika néni egy kiállítást is készített az egészséges táplálkozás témakörében. A gyerekek megismerkedtek különféle zöldségekkel, gyümölcsökkel, a leggyakoribb fűszernövényekkel. A táplálkozási ismeretek után a száj higiéniájáról is beszélgettünk. Az előadás után kérdések záporoztak a gyerekek felé. Aki ügyesen válaszolt az ajándékot kapott.

Az idei egészségnap egy pályázat során valósult meg. A pályázat kiíróinak csak egy kikötésük volt, hogy a község felnőtt lakosságát is vonjuk be a szűrőprogramba. Így kaptunk egy többfunkciós mérleget, amin testsúlyt, testzsírt, testünk víz-és csonttömegét lehet mérni. Reiner Magdika iskolai védőnő segítségével a vérnyomást is ellenőrizhettük. A részvevő felnőttek egy fűszerkeveréket kaptak a Vegetától, majd egy teszt kitöltése után ajándéksorsoláson vehettek részt. A gyerekek számára tartott vetélkedőn kiosztott ajándékokat szintén különböző cégek ajánlották fel, így nyerhettek Elmex fogkrémet, fogkefét, Abonett szeleteket, gyógycukorkát a Verbenától és Zewa papírzsebkendőt.

Pintér Lászlóné


Képek a rendezvényről

 
 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza