Iskolakóstolgató

Képek a délutánról

Iskolánkban már hagyományként él az óvodákkal való közös programok szervezése. Ezek a találkozások a két intézmény munkájának a megismerését és a gyerekek iskola iránti érdeklődésének a felkeltését szolgálják. Az idén is több alkalommal látogattunk egymáshoz, hogy az óvodából az iskolába való átmenetet megkönnyítsük leendő elsőseink számára.

Ennek a rendezvénysorozatnak a befejezését képezi az Iskolakóstolgató.

Programjaink között szerepeltek a nyílt napok, amelyeket gyerekeknek és szülőknek is tartottak kollégáink.

Nagy örömünkre, a Tavaszi játszóházunkba sokan látogattak el. Vendégeink sportolhattak, kézműveskedhettek és egy játékos ének foglalkozáson is részt vehettek.

Megismerkedhettek néptáncosaink szép és eredményes munkájával, akiket az Alapfokú Művészeti Iskola /Pesovár/ oktatói: Szabó Krisztina Tünde és Nemecsek Gergő készített fel. Délutánonként, a szabadidőben többféle lehetőség közül választhatnak tanulóink, így bemutattuk azokat az edzőket is, akik színvonalas programot biztosítanak a sportolni vágyó és mozogni szerető diákjainknak. /Krausz János-judo, Mártha János-karate, Szimandl Gábor-Bolha Focitanoda/

Találkozhattunk Somogyi Bea /művészeti vezető/ Frutti Tánc Sportegyesület táncosaival, akik nagy sikert arattak ritmikus táncukkal, mozgásukkal.

Az elhangzó vélemények alapján mindenki jól érezte magát. Sok mosolygós arccal, vidáman szórakozó óvodással és felnőttel találkozhattunk a délután folyamán.

Április elején már ismerősként üdvözöltük egymást a beiratkozás alkalmával, ahol három napon keresztül vártuk és szeretettel fogadtuk az iskolánkba jelentkező, már hamarosan a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolához tartozó kicsiket.

Május 13. az első szülői értekezlet napja

Programunk utolsó időpontja, amikor szülő és tanító néni közelebbről megismerkedhet egymással.

Ismételten hallhatják a következő év elképzeléseit, terveit, feladatait, hogy a nyár folyamán felkészüljenek az újabb megmérettetésre, gyermek és szülő egyaránt.

Iskolánkhoz való hűséget, Tárnokhoz való kötődést is jelent ez, mivel itt élünk, itt vannak a barátaink, és e helyhez fűződnek élményeink, amelyeket a következő években közösen kívánunk gyarapítani.

Ez úton szeretnénk köszönetet mondani támogatóinknak, akik segítettek minket abban, hogy új elképzeléseinket megvalósíthassuk.

Muskovicsné Lepsényi Katalin.

Képek a délutánról