Az iskolában jártunk...

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolából nagycsoportosaink (Zöld- és Piros csoportosok) meghívást kaptak, hogy közelebbről is megismerkedhessenek az iskola életével.

Nagyon örültünk az invitálásnak, és izgatottan készítettük apró ajándékainkat az iskolásoknak.

Kedvesen fogadtak bennünket a tanító nénik, cukorkával kínáltak, majd felmentünk a hatalmasnak tűnő lépcsőkön, s helyet foglaltunk az 1.c osztályban.

Örömmel üdvözöltek az elsősök, sok volt az ismerős arc, hisz ők is a mi óvodánkba jártak tavaly.

Nagyon tetszett nekünk az 1.c-sek terme: mindenhol színes dekorációk, és a gyerekek munkái díszítik a falakat. A polcokon lévő játékokat is megnéztük, és csodálkoztunk, hogy még az iskolában is lehetőségünk lesz majd játszani.

Halkovics Jenőné, Ildikó néni mesélt nekünk az iskola most még kicsit rejtélyes világáról, majd egy igazi matematika órán vehettünk részt.

Láttuk, milyen sokat tanultak a gyerekek néhány hónap alatt, nagyon ügyesek és fegyelmezettek voltak. Hát igen, ők már komoly ISKOLÁSOK.

A tanító néni nekünk is adott játékos feladatokat: számkirályost játszottunk, összeadtunk, kivontunk, számszomszédokat kerestünk, kimehettünk a táblához, megismerhettük a méterrudat, és ha jól válaszoltunk, még meg is tapsoltak bennünket.

Az óra végén ajándékot kaptak az ovisok és az óvó nénik is. Nagy élmény volt számunkra ez a délelőtt, az óvodába visszaérkezve társainknak nem győztünk mesélni.

Még egyszer szeretnénk megköszönni a tanító néniknek, különösen az 1.c osztálynak, Ildikó néninek és Kati néninek, hogy meghívtak és bevezettek minket az iskolás élet „titokzatos” világába.

Reméljük, jövőre mi is ezekben a padokban ülünk majd, és vendégül láthatjuk az akkori nagycsoportosokat.

Magyar Erika
Hétszínvirág Tagóvoda

Képek a látogatásról