Múlt és jelen harmóniája

A 3. b osztály számára a „290 éves Tárnokon az oktatás” programsorozat legemlékezetesebb eseménye volt, amikor Dr. Fodor Dezsőnét, Margit nénit láthatta vendégül.

’’-Milyen érdekes lenne, ha 20 év után egy nyugdíjas tanító néni besétálna egy osztályba, és csak úgy -spontán- megtartana egy órát”- mondta az interjú készítésekor. Nem tudom, hogy a meglepődésem vagy az örömöm volt-e nagyobb a zseniális ötlet hallatán, de éreztem, ennek az elképzelésnek fantasztikusan jó vége lesz.

A gyerekek nem tudtak előre semmit. Csak érkezése előtt egy órával mondtam el nekik, hogy a mai környezetismeret órát egy nyugdíjas tanító néni fogja megtartani. Egy olyan pedagógus, aki akkor kezdte pályafutását Tárnokon, amikor sem ők, sem szüleik, de még én sem éltem.

Hajszálpontosan érkezett a megbeszélt időpontra. Elegánsan, fiatalosan, mosolygósan. Több mint 45 percig le sem ült. A gyerekek újabb és újabb kérdései záporoztak felé, ő pedig olyan őszintén és érdekesen válaszolt, hogy mindenki szájtátva hallgatta. Még dalra is fakadt, és kérte a gyerekeket, hogy ők is énekeljenek.

Osztályképpel, a gyerekek által készített üdvözlő lapokkal, és természetesen egy csokor virággal köszöntük meg Margit néninek ezt a színes, felejthetetlen délutánt.

Papp Józsefné

Képek a látogatásról