16 évvel a ballagás után

2011. június 18-án az 1995-ben végzett „a” osztály osztálytalálkozót tartott. Helyszínül  a helyi pizzéria teraszát választották.

A találkozó főszervezői Szente Krisztina és Szamosi Tímea voltak.

Egri Ferenc kollégámmal és Széphalmi Attila volt osztályfőnökkel kíváncsian vártuk, kik tudnak eljönni az estére. Miután úgy gondoltuk, már többen nem érkeznek, mindenki elmesélte, hogy a ballagás óta eltelt időszak alatt mi történt vele. Természetesen mi, tanárok is beszéltünk erről az időszakról. Tizenhat év telt el a ballagás óta, ez bizony nem kevés idő, volt miről beszélgetni. A felelevenített emlékek, élmények, poénok bizonyítják, hogy az együtt eltöltött évek kitörölhetetlen emlékeket hagytak bennünk.

Széphalmi tanár úr még régi „ereklyéket” is elhozott, köztük például az egyes író ceruzát. Aki tudott valamit a hiányzókról, az elmesélte a velük történt eseményeket. Bár csak az osztály fele tudott eljönni, vidáman teltek az órák.

Az este végén megbeszélték a „vén diákok”, hogy a következő találkozásra hamarabb kerítenek sort, mert örömteli volt egymást látni és hallani.

Érdi Antal