Rákóczi díj 2011

Ebben a tanévben a Rákóczi-díjat hosszú évek kimagasló pedagógusi munkájának elméréseként Bálint Éva tanárnőnek adományozta a képviselőtestület.

Éva néni Szlovákiában született, iskoláit is ott végezte. 25 évvel ezelőtt kapott nevelői állást a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, ahol kezdetben nemcsak rajzot és technikát tanított, hanem szlovák nyelvet is az itt élő tárnoki szlovák nemzetiségű gyerekeknek. A kezdetektől fogva osztályfőnök is, kiváló szakmai munkát lát el. Nem múlik el év, hogy a különböző képzőművészeti versenyeken résztvevő, általa felkészített gyerekek ne hoznának el díjakat iskolánk dicsőségére A felső tagozatos épület otthonos, évszakonként változó belső díszítése, az ünnepek, kiállítások tartalmához illő, annak fényét emelő háttér megteremtése is többnyire az ő keze nyomát dicséri.

Az elmúlt években segítő tanárként lelkiismeretesen irányította a diákönkormányzat munkáját. A gyermekek iskolai nevelését, tanítását fáradságot nem ismerve végzi. Osztályaival rendszeresen szervez és bonyolít le kirándulásokat, különböző tartalmas szabadidős programokat és színvonalas kulturális műsorokat.

A település közösségeiben is szívesen vállal feladatot. A szlovák nyelv tanítása mellett tagja egy hagyományőrző társulatnak, amivel rendszeresen fellép különböző rendezvényeken, kiállításokat szervez gyerekeknek, kézműveseknek vagy saját munkáinak. Sokoldalú tevékenységének és szeretnivaló egyéniségének köszönhetően nagy tiszteletnek örvend kollégái és a gyerekek körében.

Bagdiné Dudog Orsolya

Képek a díjátadásról


 

 

 

vissza