Rendhagyó tanítási óra és sajtótájékoztató

A környezetvédelem és a fenntartható fejlődés témájában saját tananyagot dolgozott ki Tárnok és Törökbálint önkormányzata. A cél, hogy bemutassák a gyerekek hogyan takarékoskodhatnak az energiával, élelmiszerrel és megtanítsák ki, mit tehet a hétköznapok során a környezetvédelemért.

A tananyagból idén szeptembertől a tárnoki, törökbálinti, diósdi, pusztazámori és sóskúti iskolába járó alsós és felsős diákok tanulhatnak a régióban.

Középpontban a gyerekek és az oktatás

Tárnok és Törökbálint önkormányzatai közös környezetvédelmi programot indítottak (Sóskút, Diósd, Pusztazámor települések bevonásával) Bentavölgy Fenntartható Fejlődés Projekt elnevezéssel. A projekt célja, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható fejlődés dilemmáira és megmutassák ki, mit tehet a hétköznapok során a környezetvédelemért.

A program részeként készült el az a több részes tananyagcsomag, amelyet a mai napon nyilvános tanóra keretében mutattak be a projekt vezetői a gyerekeknek, tanároknak és a sajtónak. Az elkészült anyag teljesen ingyenesen érhető el a projekt hivatalos internetes oldalán, a www.tarnoktorokbalint.hu címen.

Cseresnyés Attila


Pillanatkép a bemutató óráról…