Mi, mint Guiness-rekorderek

Iskolánk tanulói azzal a ténnyel büszkélkedhetnek, hogy június 8-án részesei voltak az országos szintű, EGYIDŐBEN CSAPVIZET FOGYASZTÓ LEGTÖBB EMBER rekordjának felállításában. Az Érd és Térsége Víziközmű Kft. által szervezett, csapvizet népszerűsítő rendezvény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az ivóvíz fontosságára, különleges értékére. A hazai csapvíz világviszonylatban is kiváló minőségűnek mondható: tartalmazza mindazokat az ásványi anyagokat, amelyekre a fiatal és felnőtt szervezetnek szüksége van.

A jó hangulatú rendezvény elérte célját. Gyerekek és felnőttek mindkét épületben egyszerre itták a csapvizet az ellenőrök előtt, ajándékokat kaptak, és nem utolsó sorban a résztvevőkben az is tudatosult: felesleges környezetszennyező palackokba töltött egészségtelen italokkal oltani szomjukat, amikor ott a csapvíz, amely tiszta, egészséges, üdít és frissít.

Gyerekeink egy újfajta szemlélettel találkoztak, ami megmutatta nekik, hogy a víz éltető erő, kincs, amit óvnunk, vigyáznunk kell, mert nélküle nem lennénk mi sem.

Bóni Cecília