Közlekedésbiztonsági napok iskolánkban

Képek a foglalkozásokról

Közlekedésbiztonsági napokat tartott az iskolában 2012. május 21-től 25-ig Magyar Ákos rendőr zászlós, Tárnok Rendőrőrs körzeti megbízottja. A gyerekek csendben, figyelmesen és érdeklődve hallgatták a zászlós urat. Gyermekközpontú, érthető, érdekesen levezetett programot hallottak a gyerekek. Meglepő, hogy az alsó tagozatos tanulóknak mennyi ismeretük van ezen a téren. Valószínű, hogy a szüleiktől is kérdeznek utazásaik során, és így bővülnek ismereteik, ami nagyon jó, hiszen a legfontosabb dolog nekünk, felnőtteknek az életben, hogy sokoldalúan képzett, tájékozott és érdeklődő gyerekeket neveljünk. Fontos a biztonságuk, életük. Mindehhez nagyon hasznos egy ilyen előadás-sorozat.

Annyira fontos, hogy egy gyakorlati példával is szolgálhatunk ehhez. Június 6-7-én kirándulási napok voltak az iskolában. Utaztak, közlekedtek a kicsik-nagyok autóbusszal, vonattal, metróval és gyalog is. Az első osztályos gyerekek gyalog indultak el a Pákozd Katonai Emlékparkból az arborétumba. Rövid út, de szükség volt az előadás során elhangzott helyes gyalogos közlekedés szabályainak felidézésére. A picik tudták és mondták a szabályokat: Gyalogosok zárt csoportjának az úttesten a menetirány szerinti jobb oldalon lehet közlekednie. No, itt már bebizonyosodott, hogy nagyon nagy haszna van Magyar Ákos rendőr zászlós úr programjának.

Tárnokon sok gyermek közlekedik kerékpárral. A tanulók biztonságának érdekében szükség van a helyes kerékpáros közlekedés szabályaival is tisztában lenni.

Köszönjük Magyar Ákos úrnak és az iskola vezetőségének a programot. Reméljük, folytatódik, ismétlődik ez az előadássorozat, támogatást, segítséget kapnak hozzá a szervezők.

Halkovics Jenőné 

 


Képek a foglalkozásokról

 
 


 


 

 

 

 

vissza