A Zene Világnapja

Az alsó tagozaton idén is megemlékeztünk a Zene Világnapjáról.

Most is elfogadták meghívásunkat a martonvásári gyermekotthon növendékei, akik nagysikerű műsort adtak gyerekeinknek, és megismertették őket egy másfajta zenei világgal.

Az együttes speciális módszer alkalmazásával dolgozik. Színekre alapozva alkotja meg a zenetanításnak ezt a különleges, ámde nagyszerű elvét, melynek segítségével lehetővé válik az értelmileg akadályozottak számára is a közös zenélés elsajátítása. A színek a sötét árnyalattól a világosabb felé haladva alkotják azt a skálát, amely a kottaismerő ember számára a zenei abc hangjait jelenti. A színkotta színeit beazonosítva az ugyanilyen elven készült hangszeren található színnel, máris megszólal az a dallam, amelyet hallani szeretnénk.

Műsorukba bevonták tanulóinkat is. Boldogan adták hangszeres kíséretüket magyar népdalok közös énekléséhez. A műsor egyszerre volt érdekes, szórakoztató, tanulságos és megható. Megtudtuk, hogy karácsonyi hangversennyel is készülnek, így meghívtuk őket november végére, adventi rendezvényeink színesítésére.

Bóni Cecília