Egészségnap az alsóban

Képek a rendezvényről

Sok éve hagyomány iskolánkban, hogy egy novemberi napon egészségnapot szervezünk kisdiákjainknak.

23-án reggel jó volt látni az izgatottan és teli kézzel érkező gyerekeket, szülőket. Nagyon sok nagyszerűen megalkotott zöldség- és gyümölcsszobor érkezett otthonról, amit gyermekeink a szüleikkel együtt ügyeskedve készítettek. Reméljük, az alkotás örömén túl az együttlét, az együttmunkálkodás öröme is ugyanolyan értékes volt. E remekműveket a zsibongóban láthatta mindenki.

Az osztályokban egy közös beszélgetés vette kezdetét az egészség fontosságáról és arról, hogyan kell megőriznünk azt. Tanulóink nagyon tájékozottnak bizonyultak e témában. Fontosnak tartották az egészséges táplálkozást, a mozgást, a sportot, a friss levegőt, a napfényt, az elegendő alvást és folyadékfogyasztást. Érintettük röviden a balesetek megelőzését, a káros szenvedélyek elkerülését és a lelki egészség megőrzését is.

Nagyon aktívan és ügyesen válaszoltak a kérdésekre, és mesélték el az ezzel kapcsolatos élményeiket. Már a kis alsósok tudása is igen figyelemre méltó, köszönhetően a tanítók és a szülők felvilágosító munkájának.

Ezután következett a legizgalmasabb feladat, a zöldség- és gyümölcssaláta készítése. A gyerekek előzetesen csapatokat alkottak, majd megszervezték, hogy ki mivel tud hozzájárulni a finomságok elkészítéséhez. Az asztalok roskadoztak a különféle egészséges alapanyagok alatt.

Tanulóink most is helytálltak, ügyességükről, leleményességükről is tanúbizonyságot tettek, mert az esztétikus és ízletes ételek elkészítésén kívül figyelniük kellett az adagok mennyiségére és a takarékos felhasználásra is. Sikerült!

Bóni Cecília

 


Képek a rendezvényről

 

 
 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza