Csodák palotája a tornateremben

Képek a rendezvényről

Korunkban egyre fontosabb, hogy gyermekeink minél sokoldalúbb természettudományos műveltségre tegyenek szert. Ennek ellenére országosan az tapasztalható, hogy a tanulók egyre kevesebb érdeklődést mutatnak e tárgyak iránt, holott nagyon sok olyan fia van nemzetünknek, akik példaképül szolgálnak számukra. Elég, csak ha Szentgyörgyi Albert, Neumann János vagy Teller Ede nevére gondolunk.

Sajnos egyre kevesebben választanak maguknak reálműveltségű pályát, alig van jelentkező fizika- kémia tanári szakra, a különböző mérnökképzésekre. Az iskolának nagy szerepe van abban, hogy ez a tendencia megforduljon. Belső lehetőségei mellett (tanórák, versenyek, vetélkedők) ki kell használnia a külsőket is. Az ennek megfelelően lebonyolított kirándulások mellett, ilyenek a helyben szervezett bemutatók.

Ezért éltünk az ELMŰ iskolák számára szervezett  Fizibusz programjával. Ennek célja, hogy a diákok látványos, érdekes, sokszor vicces kísérletek bemutatásával, a hozzáfűzött magyarázatok segítségével, megértsék az energia, azon belül a villamos energia fogalmát, milyen szerepet tölt be az a mindennapi életünkben, mivel és milyen módon lehet a háztartások energiafelhasználását csökkenteni.

A közel másfél órás foglalkozáson a teljes felső tagozat részt vett. A többségében folyékony nitrogénnel végzett bemutató varázslata mindenkit magával ragadott. A sikerhez nagymértékben hozzájárult természetesen az előadó személye is, aki nagyfokú hozzáértésről adva számot, bonyolította le a programot. Mint elmondta, több mint 900 iskolát látogatott már végig. Köszönjük színvonalas munkáját, és reméljük, hogy tanulóinkra tett jótékony hatása fokozza diákjaink érdeklődését a természettudományok iránt.

A tornateremben történt „csodákat” videofelvételen megörökítettük, amit az érdeklődők iskolánk honlapjára fellépve tekinthetnek meg.

Egri Ferenc


Képek a rendezvényről

 
 


 


 

 

 

 

 

 

 
 
 

vissza