EURÓPAI ISKOLAGYÜMÖLCS PROGRAM

Minden napra egy alma a 2012/2013-as tanévben is!

Ebben a tanévben is folytatódik az iskolagyümölcs-program, amelyhez a 27 EU-tagállam közül 24 csatlakozott, köztük hazánk, Magyarország is. Brüsszel reményei szerint a rendszer segíthet a diákok egészségesebb étkezési szokásainak kialakításában.

Az elgondolást olyan oktatási intézkedések kísérik, amelyekből a gyermekek megtudhatják, miért fontos helyes táplálkozási szokásokat kialakítani.

A program célja: Az általános iskolák 1-4. évfolyamos tanulóival megkedveltetni a gyümölcsök fogyasztását, ezáltal hosszú távon emelni a korosztály gyümölcsfogyasztását, így hozzájárulni az egészséges táplálkozási szokások kialakulásához, valamint a túlsúlyosság és az elhízás elleni küzdelemhez.

A program tartalma: Hetente 4 alkalommal almát, körtét, később gyümölcslevet kapnak a tanulók (térítésmentesen) a tanév során. A program kapcsán egészségnapot, vetélkedőt szervezünk a gyerekek számára, ahol színes és érdekes információkat ismerhetnek meg például a zöldség- és gyümölcsfélékről is.

Úgy gondoljuk, az akcióhoz való csatlakozással iskolánkban is elősegíthetjük gyermekeink egészséges életmódra nevelését. A tanulók nagy örömmel fogadják az asztalukra kerülő almát vagy körtét, és várják a mindennapi folytatást. Reményeink szerint megszeretik a hazai gyümölcsöket, és később is szívesen fogyasztják majd!

Iskolavezetés

vissza