A zene világnapján

Képek a rendezvényről

Az 1970-es évek elején Jehudi Menuhin világhírű hegedűművész kezdeményezésére lett október 1-je a zene világnapja. Ilyenkor a világ valamennyi koncerttermében felcsendül a muzsika, az iskolák zsibongóitól kezdve a nagy koncertpalotákig.

Idén ez alkalomból Riha Emil művész úr látogatott el hozzánk ütős együttesével. A zenekar nem ismeretlen számunkra, ugyanis községi rendezvényeink rendszeres közreműködői, s nem utolsósorban egykori és jelenlegi tanulóink alkotják a csapat nagy részét.

A művész úr egy tudatosan felépített, színes, színvonalas műsorral örvendeztetett meg bennünket. Spontán beszélgetéseket kezdeményezett, mely során a zenei nevelés különböző dimenzióit ismertette.

A széleskörű információátadást és az érdeklődőkkel való további kapcsolat lehetőségét egy általa összeállított kiadvány segítségével próbálta elérni.

A gyerekek számára a legnagyobb élményt a koncert nyújtotta. Érdeklődve hallgatták a számukra ismeretlen dallamokat. Hatalmas ovációval, tapssal jutalmazták az ismert muzsikákat.

A koncert elérte a küldetését, mely a mi céljainkkal is egyezik: művészetet értő, szerető, azt megtapasztalni tudó felnőttekké váljanak.

Bóni Cecília

 

Képek a rendezvényről

Diavetítés


 

 

 

vissza