AZ EURÓPAI UNIÓ ISKOLATEJ PROGRAMJA
a Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskolában
 

Az Európai Unió Iskolatej Program tejtermékek fogyasztására és kiegyensúlyozott étrend kialakítására ösztönzi a gyerekeket. Ezen kívül az életre szóló helyes étkezési és táplálkozási szokások kialakításával oktató szerepet is betölt. Az Unió az Európai Iskolatej Programon keresztül támogatást biztosít az iskolák és egyéb oktatási létesítmények számára, hogy így válogatott tejet és tejtermékeket biztosíthassanak a diákjai számára.

A program nem csupán a tejről szól, hanem a tejről, a sajtról és a többi finom tejtermékről, amelyek fontosak a helyes táplálkozáshoz és a kiegyensúlyozott étrendhez

Iskolánkban a hét minden egyes tanítási napján kapnak tejterméket a gyermekek, amely lehet tej, csokoládés tej és sajt is. Iskolánk gondoskodik a változatosság megtartásával arról, hogy a gyermekek szívesen fogyasszák nap mint nap ezeket az egészséges termékeket, amelyek

 - fontosak a helyes táplálkozáshoz,

                 - a kiegyensúlyozott étrend fenntartásához,

                 - hozzájárulnak a jó kondícióhoz és az egészséghez, valamint a túlsúlyosság és az elhízás elleni küzdelemhez.

A tejtermékek tele vannak vitaminokkal, kalciummal, ásványi anyagokkal és egyéb olyan szükséges tápanyagokkal, amelyekből a szervezetünk a szükséges energiát meríti a mindennapokhoz.

Említésre méltó, hogy mindezen jó tulajdonságok mellett a hátrányos helyzetű gyermekek táplálkozása javuló tendenciát mutat, amely nagy segítséget jelent a családoknak.

Mindent összevetve, egészségünket úgy tudjuk a legjobban megőrizni, ha rendszeresen sportolunk és egészséges, kiegyensúlyozott étrendet tartunk, amely különböző tejtermékeket, gyümölcsöket és zöldséget tartalmaz – ehhez nyújt segítséget a program, amit az Egertej termékeivel valósítunk meg.

Bíró Anikó

     

 

vissza