Óvodai napok, Iskolakóstolgató

Óvodai Napok

Márciusban meghívást kaptunk az Óvodai Szakmai Napok rendezvényeire. Délelőttönként foglalkozásokon vettünk részt, ahol leendő elsős tanítványainkat ismerhettük meg az óvodai falak között. A tavasz jegyében mondtak mondókákat, verseket, számláltak, ismerkedtek a külső világgal és környezetvédelemmel is foglalkoztak. S mindezt tették a maguk szintjének megfelelően, játékosan.

Esténként a Művelődési Házban találkoztunk kicsikkel és nagyokkal, hogy egy más környezetben, egy más helyzetben láthassuk gyermekeinket, akik szívesen szerepeltek, táncoltak, énekeltek a meghívott vendégeknek. A szünetben pedig ügyes kezek munkáit tekinthettük meg, melyeket az év során készítettek ovisaink.

Ez úton szeretnénk megköszönni, hogy gondoltak ránk, és meghívtak minket erre a programra.

Iskolakóstolgató

Az óvodai együtt töltött napok után az iskolában folytatódott a programsorozat Tavaszi Játszóház keretén belül, ahol az iskolába készülő gyerekeket és szüleiket fogadtuk. Kis nebulóink kézműveskedhettek és kötetlenül beszélgethettek a tanító nénikkel. Megismerkedhettek a karate, judó, foci sportágak szépségével és természetesen az edzőkkel, akik a következő tavévtől edzik, oktatják és nevelik őket a sport szeretetére. Ez a pár óra csak egy volt az Iskolakóstolgató programjaink közül. Több lehetőség is adva volt, hogy gyerek, szülő, nevelő közelebb kerüljön egymáshoz, és megismerje iskolánkat, az iskolánkban folyó oktató-nevelő munkát.

/Szülői értekezlet, Nyílt napok, Sport alkalmassági, Tavaszi Játszóház/

Köszönjük azoknak a szülőknek, akik ellátogattak programjainkra, és megtiszteltek bennünket azzal, hogy érdeklődtek intézményünk iránt. Április végén lesz az elsősök beiratása iskolánkban. Reméljük, hogy megkapjuk az Önök bizalmát, hogy legnagyobb kincsüket ránk bízzák.

A gyerekekkel való találkozás májusban fejeződik be, mikor az elsős osztályainkba látogathatnak /az óvó nénikkel/ és bepillanthatnak az órákon folyó munkába. Bízunk benne, hogy megtetszik nekik, és szívesen csatlakoznak iskolánk tanulói közé, akik büszkén mondják majd: Én is Rákóczis diák vagyok!

M.L.K.

vissza