A tej élet, erő, egészség

Május elején a tárnoki általános iskolában tanulóinknak lehetősége nyílt megtekinteni egy olyan előadást, amely a tejről, szervezetünk egyik legfontosabb táplálékáról, egészségünk nélkülözhetetlen forrásáról szólt.

A gyermekek fegyelmezetten és nagy érdeklődéssel hallgatták végig az előadást, aktívan részt vettek benne, ügyesen válaszolgattak a feltett kérdésekre és lehetőséget kaptak arra is, hogy ők is kérdezhessenek. Az ismertető során több színes kép, szemléltető videobejátszás keltette fel tanulóink figyelmét, és vezette rá őket arra, hogy a tej nemcsak finom, de nélkülözhetetlen is az emberi szervezetnek.

A csecsemő legfőbb tápláléka az anyatej, hiszen az anyatej tartalmazza mindazon tápanyagokat, amelyre egy kisbabának szüksége van. A tej később is elengedhetetlen tápláléka a serdülőknek, hiszen a legfontosabb kálcium forrásunk, és ezért fontos szerepet játszik csontjaink egészséges fejlődésében. Ezen kívül ellátja szervezetünket a leghasznosabb vitaminokkal (A,B,D,E,C) és tápanyagokkal is.

Az előadás során fény derült arra is, hogyan készítik és tárolják a különböző tejtermékeket, valamint azt is megtudhattuk, hogyan és mibe csomagolják a boltba kerülő kész termékeket.

Végül a gyerekek izgalmas játékban vehettek részt, amely nemcsak szórakoztató de tanulságos is volt, hiszen a feltett kérdésekre csak azok tudtak válaszolni, akik figyelmesen végighallgatták az előadást.

Bízunk abban, hogy a foglalkozás elérte a célját, és az EU-s tejprogramban részt vevő iskolánk által kínált tejtermékeket gyermekeink is szívesebben fogják fogyasztani.

Buzogány Melinda

vissza