Adventi koncert

Képek a rendezvényről

Hagyományteremtő szándékkal terveztük, szerveztük és készültünk első Adventi koncertünkre. A szervezők és a résztvevők hetekkel ezelőtt elhatározták, hogy egy új színfolttal gazdagítják az iskola délutáni életét. A zeneiskolában partnerre találva kezdődött el a szervezés.

És eljött december 9-e. Kedd délután izgatottan készülődtek a kis előadók. A teret hangulatossá tettük. A környezet karácsonyi hangulatot árasztott. A szülők, vendégek lassan betöltötték az aulát.

A fenyőfa, a mécsesek illata, a mézeskalács, a kandalló dekoráció mind az hirdeti, közeleg az ünnep. Advent a várakozás időszaka. Én is nagy várakozással köszöntöttem a hallgatóságot, és szeretettel ajánlottam Adventi koncertünket, mint egy meggyújtandó gyertyát a készülődés koszorúján.

És elkezdődött. A karácsonyi verset énekszám követte, majd a zeneiskolásoké lett a főszerep. Megszólaltak a karácsonyi dalok énekhangon, furulyán, gitáron és zongorán. És valóban… angyal száll át az épületen át. Leonard Cohen Hallelujája zárta a diákok szereplését. A koncert záró száma (J.S.Bach-Gounod: Ave Maria) igazán méltó volt a délután hangulatához. Előadták a zenetanárok: fuvolán Dallos Márta, zongorán Monori Istvánné.

Mikor hazafelé mentünk valaki megjegyezte: Ugye lesz jövőre is? Hát persze, hisz hagyományt teremtettünk.

Köszönjük minden kedves résztvevőnek, a felkészítő tanároknak: Dallos Mártának, Kis Dániel Lászlónénak, Monori Istvánnénak, Szinyéri Juditnak ezt a szép délutánt.

Molnárné Bognár Éva

Képek a rendezvényről

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

vissza