Képek az 1. c osztály életéből

Az első bizonyítvány!

Fontos dátum, jelentős nap a gyerekek életében, amikor először indulnak el az iskolába. A gondtalan játék, éneklés, sok-sok mesehallgatás után szeptemberben megszólal az iskolai csengő, amely munkára, tanulásra szólítja a nebulókat. Nagy izgalommal lépik át az iskola kapuját, s felmerül bennük a nagy kérdés. Hogyan is lesz tovább? A közmondás is azt tartja: A jó kezdet fél siker!

A magyar kultúra napja

Ezen a napon minden tanulónk a legkedvesebb mesekönyvével érkezett az iskolába. Mesélhettek és bemutathatták történeteik hőseit. Mese és versillusztrációkat készítettünk, melyek már a következő hetek hagyományaira és népi megfigyeléseire utaltak. Csukás István:Mackómese, Barak László:Macskabál, Péter Erika: Gombóc bohóc című műveik elvarázsolták a gyerekeket és szép egyéni és csoportos alkotások születtek.

 

Itt a farsang, áll a bál!

Az idei tanévben is osztálykeretben búcsúztattuk a telet. A jelmezesek felvonulása, bemutatkozása után meglátogattuk évfolyamtársainkat, majd táncos, szórakoztató, játékos feladatokkal tettük kellemessé a délutánt. A sok finomság, melyet a szülők készítettek nekünk fokozták az ünnepi hangulatot. Köszönjük a segítségüket és támogatásukat!

 

Muskovicsné Lepsényi Katalin

vissza