Iskolakostólgató 

Minden család életében jelentős esemény, mikor a kisgyermek megkezdi iskolai tanulmányait. Talán ő maga nem is sejti, milyen alapos tájékozódás, mennyi mérlegelés, családi és baráti beszélgetés előzi meg az iskolaválasztást.

E nehéz, felelősségteljes döntéshez szerettünk volna Iskolakóstolgató programsorozatunkkal aktívan hozzájárulni. Nyílt órákon ismerkedhettek meg a szülők a leendő elsős tanító nénikkel, logopédussal, fejlesztő pedagógussal. A hét zárasaként idén különleges csemegét kínáltunk a gyermekeknek. Az elveszett kesztyű című mese segítségével repítették el a 4. osztályos tanulók a mesék világába az ovisokat, majd a tanító nénik és szorgos segítőik tartottak játékos foglalkozásokat, ahol belekóstolhattak az iskolai életbe is a gyermekek. Közben a szülők személyes kérdéseikre is választ kaptak.

A negyedikesek a program megkezdése előtt egy órával már díszítették csinosították a termeket, pakolták az asztalokat, székeket. Az óvodásokat négy helyszínen négy különböző, iskolás hangulatú foglalkozás várta, melyek mindegyike az erdei kesztyűbe varázsolta el őket. A gyerekek és szüleik így bepillantást nyerhettek iskolánk életébe, hangulatába, szellemiségébe.

Az tény, hogy megszeppent óvodást szinte nem lehetett látni, sőt volt olyan anyuka, aki arra „panaszkodott”, hogy mióta megérkeztek, a kisfia ott sürög-forog a kisebbek-nagyobbak között, pedig nem szokott ilyen bátor lenni, ha valami új helyre érkeznek. Ez is jelezte, hogy jól érezték magukat a gyerekek. Számomra pedig igazi öröm volt, mikor az egyik kis mosolygós odajött hozzám, és azt mondta, hogy ő nem akar hazamenni, játsszunk még!

Köszönjük a csillogó szemeket, a mosolygós arcokat és azt is, hogy részt vettek programunkon!

Az Iskolakóstolgató programsorozatunk következő állomása a Tavaszi Játszóház (március 20.), melyre ezúton is nagy szeretettel hívjuk és várjuk a gyermekes családokat.

Molnárné Bognár Éva

Képek a rendezvényről

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza