Sportiskolai körkép 

Tanulóink nemcsak a tanulmányi versenyeken, felvételiken jeleskedtek, hanem különböző sportágakban is képviselték iskolánkat.

Iskolánkban az idei tanévben több sportfoglalkozás is elindult és versenyeken is szerepeln(t)ek a tanulók. Nagy létszámban edzenek együtt a felsősök a délutáni aerobic, kézilabda, kosárlabda és önvédelem foglalkozásokon. Előbbi két sportágat Gotyár Marianna

tanárnő irányítja, utóbbi két foglalkozást Miklósi Mátyás tanár/harcművészeti oktató vezeti. Kosárlabdából a helyi diákolimpián indultunk, a 7-8.-os korcsoportban II. (5 indulóból) helyezettek, az 5-6.-os  korcsoportból IV. (5 csapatból) helyezettek lettünk. Önvédelemből a tanítványok 1. fokozatra vizsgáztak februárban. Mindenki sikeresen teljesített a pusztazámori összevont vizsgán.

Többször felmerült a kérdés: Év közben lehet-e sportágat váltani? Nem, ezért érdemes jól meggondolni a választást.

Az Érdi Torna Club 2. s osztályában megkezdődött a torna oktatás. A gyerekek hetente két alkalommal Kovácsik Rita vezetésével az iskolai tornateremben edzenek. 2014 decemberében a karácsonyi gálán megmutatta az osztály, hogy mennyire ügyes az Érdi Torna Club karácsonyi gáláján. 2015-ben szeretnénk, ha a gyerekek már versenyezni is tudnának képviselve a Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskolát.

A Benta SE judo szakosztálya a 2014/2015 tanév kezdetén jelentős fejlődésen ment keresztül. Az új tanév kezdetén, az egyesületben mintegy 100 diák kezdte a judoval való ismerkedést Krausz János vezetésével. Érden és Tárnokon megkezdődött a testnevelés tanórák alatt a judo oktatása, évi 36 órában, az első és második évfolyamokon. Az egyesület 6 edzővel, 4 helyszínen, 6 csoporttal működik Érd, Tárnok, Sóskút Pusztazámor általános iskoláiban. A megemelkedett taglétszám, (ami megközelítőleg 180 fő) magában hordozza a javuló versenyeredmények lehetőségét is. A munka mellett elkötelezett judosok számára az egyesület rendszeres versenylehetőséget biztosít a különböző szintű megmérettetéseken. A folyamatos és tervszerű munka eredménye, már ebben a tanévben érzékelhető, hiszen az év végi országos bajnokságokon 7 érmet nyertek judósaink a különböző korosztályokban képviselve a Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskolát.

Mint minden évben, a 2014-es ősz is a versenyszezonról és a versenyekre történő felkészülésről szólt a Tárnoki Karate Klub életében,Mártha János vezetőedző irányításával.  Az edzések és a gyerekek felkészítésének eredményessége a szokásosnál is jobban sikerült, amelyben nagy szerepet játszott Szimandl Gábor és a Bolha Focitanoda SE. Segítségükkel és az általuk tett felajánlásnak köszönhetően a Tárnoki Karate Klub hozzájutott egy versenyzők felkészítésében létfontosságú sporteszközhöz, amit úgy hívnak, hogy Tatami. A tatami egy speciális mozaik jellegű szőnyeg, amelyen a versenyzők egy 8x8 méteres területen versenyeznek. A tatamin történő mozgás más mint a tornaterem talaja, így eredményeinkben sokat segített az edzéseken tatamin történő gyakorlás is, nem beszélve arról, hogy a karatékák ízületeit is óvja a szőnyeg használata. Az alábbiakban összeszedtük a fontosabb események eredményeit, melyekhez gratulálunk a karatékáknak és további sok sikert, edzést és egészséget kívánunk a jövőre nézve, amivel tovább öregbíthetjük a Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai és Általános Iskola hírnevét.

 2014.10.04. - V. Danók Péter Emlékverseny Nemzetközi Nílt Ippon Shobu Országos Bajnokság, Salgótarján (6 arany, 1 ezüst, 4 bronz, 1 negyedik hely):

Szilágyi Erik:  Kata 1., Kihon Ippon Kumite 1.

Szokolai Lóránt: Kata 1., Kihon Ippon Kumite 1.

Búzási Boglárka: Kata 4., Kihon Ippon Kumite 1.

Búzási Kamilla: Kata 3., Kihon Ippon Kumite: 3.

Szilágyi Enikő: Kihon Ippon Kumite: 2.

Susánszky Anna:  Ippon Shobu Kumite: 1.

Barki Gábor: Ippon Shobu Kumite:  3.

Rácz Ádám: Ippon Shobu Kumite: 3.

2014.10.19. -  VII. Atarashii Kupa Nyílt Országos Bajnokság(3 arany, 3 ezüst, 5 bronz és 3. negyedik hely):

Szilágyi Erik: Kihon Ippon KumitE 1., Kata 4.

Szokolai Lóránt: Kihon Ippon Kumite 1., Kata 4.

Szilágyi Enikő: Kihon Ippon Kumite 2.

Búzási Boglárka: Kata 2.

Búzási Kamilla: Kihon Ippon Kumite 3.,Kata 3.

Barki Gábor: Kihon Ippon Kumite 1., Ippon Shobu Kumite 3., Kata 3.

Barki Milán: Kata 4.

Susánszky Anna: Ippon Shobu Kumite 2.

Rácz Sándor: Ippon Shobu Kumite 3.

2014.11.08. - Ippon Shobu Magyar Bajnokság, Paks (2 arany, 1 ezüst, 3 bronz) :

Szilágyi Erik: Kata 1., Kihon Ippon Kumite 1.

Barki Gábor: Kata 2., Ippon Shobu Kumite 3.

Barki Milán: Kata 3.

Rácz Sándor:  Ippon Shobu Kumite 3.

 

XIV. Sárvár Kupa – Tárnoki Karate Klub eredmények

2015.03.14. – én került megrendezésre az első tavaszi nívós, országos JKA karate verseny, azaz a XIV. Sárvár Kupa – nyílt ippon shobu karate országos bajnokság.

177 versenyző és 25 klub több kategóriában és versenyszámban mérte össze tudását és felkészültségét. A tárnoki karatésok 12 főből álló versenycsapattal indultak. A nagyon erős mezőny ellenére 11 dobogós helyezést ért el: 2 arany, 3 ezüst, 5 bronz és egy 4. helyezés.

Utánpótlás kategóriában:

Szokolai Lóránt: Kata 1.

Szilágyi Enikő: Kihon Ippon Kumite 1., Kata 4.

Búzási Boglárka: Kata 2., Kihon Ippon Kumite 3.

Búzási Kamilla: Kihon Ippon Kumite 2.

Haladó versenyzők:

Szilágyi Erik: Kihon Kumite: 3.

Barki Gábor: Kihon Kumite: 3.

Susánszky Anna: Ippon Shobu Kumite: 2.

Rácz Sándor: Ippon Shobu Kumite: 3. (Junior csoportban) és 3. (Felnőtt csoportban)

A sárvári verseny összességében a fenti eredmények alapján elmondható, hogy nagyon jól sikerült a tárnoki karatésok számára. Jól kezdődött az évünk, ami még rengeteg versenyt és edzést tartogat számunkra, igyekszünk mindent megtenni a jövőben is annak érdekében, hogy hasonló, eredményekben gazdag beszámolókkal jelentkezhessünk!

Gratulálunk az egész csapatnak!

A 2014/2015-ös tanévben már mind a négy alsó tagozatos évfolyam sport-tagozatos tanulóinak van lehetősége heti 2 alkalommal – órarend szerinti – labdarúgó edzésre járni.  A nagyobbak pedig az iskola utáni edzéseken vehetnek részt heti 3 alkalommal, Kovács László, Kaszás Attila, Csizli Attila, Szimandl Gábor irányításával, a saját korosztályuknak megfelelően. Ezeken a foglalkozásokon felül a Bolha Focitanoda SE lehetőséget biztosít a kapusoknak és – februártól kezdve – a mezőny játékosoknak is, hogy heti rendszerességgel egyéni képzéseken csiszolhassák tudásukat.

Minden érintett korosztályunk (U7, U8, U9, U10, U11, U13) részt vett az ősz folyamán az Egyesületi és az Intézményi Bozsik-programban, ami azt jelentette, hogy hétvégéről hétvégére egy vagy (általában) több csapatunk részt vett Százhalombattán, Érden vagy Tárnokon egy-egy körzeti tornán.

Nagyon büszkék vagyunk azokra a játékosainkra, akik (a fenti elfoglaltságaikon túl) a regionális vagy megyei válogatott összetartásaira is meghívást kaptak, és azokon jól teljesítettek.

Ebben az időszakban a „legidősebb” általános iskolásaink az U16-os korosztályban, nagypályás megyei bajnokságban vettek részt, és a 2. helyről várják a tavaszi folytatást.

A téli hónapokban sem álltak le természetesen az edzések, és az ilyenkor szokásos teremtornák sem maradtak el, így korosztályos csapataink az utóbbi hetekben, hónapokban sem unatkoztak: Százhalombattán, Érden, Diósdon, Törökbálinton vettek részt a Bozsik-program keretein belül, illetve különböző meghívásos tornákon (legutóbb a Vitkó Béla Emléktornán, ahol U13-as csapatunk 3. helyezést ért el), amelyeken szép eredményekkel képviselték a Tárnoki II.Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskolát.

 ZSE

vissza