Kresz pálya az iskolában

Képek a rendezvényről

Már előző este izgatottan készülődtünk a másnapi nagy eseményre! Másodikos kislányom tanakodott, hogy vajon biciklit, rollert vagy görkorit vigyen iskola udvarára felfestett közlekedési tanpályára. Végül a görkorira esett a választása. Így indultunk neki a táska, torna zsák mellet a talpain guruló járművel, védőfelszereléssel és sisakkal felfegyverkezve az iskolának és a várva várt programnak. Útközben már sok lelkes nebulót láttunk karikázni a suli felé, ki rollerrel, ki biciklivel igyekezett a szép tavaszi reggelen.

Az iskolába érve egy mini közúthálózat várt minek az aszfaltozott focipályára felfestve! Nem hiányzott onnét a járda az zebra, a kétsávos közút és még a bicikliút sem. Táblák, jelzőlámpák tették teljessé azt, hogy a valóság kicsi modellje jelenjen meg az iskola udvarán.

A pedagógusok már láthatósági mellényekkel várták az érkező diákokat. A szabályok megismerése után elindulhatott a reggeli csúcsforgalom.

Jó volt látni azt, hogy a gyerekek biztonságos körülmények között gyakorolhatták az életben és közlekedésben is nehéz, veszélyes helyzeteket és azt, hogy valóságos szituációban is kipróbálhatták a KRESZ-szel kapcsolatos tudásukat. Fejlődhetett gyerkőceink közlekedésben is oly fontos és szükséges személyközi intelligenciája és a mások érdekeit is szem előtt tartó, egészséges érdekérvényesítési készsége.

A tanulók –úgy tudom- csoportokra osztva végig a nap folyamán használták a tanpályát.

Kislányom élményekkel gazdagon tért haza a nap végén. Azóta ha közlekedünk, gyakran felhívja a figyelmem a helyes magatartásra legyünk akár autóban, vagy csak sétáljunk a járdán.

Örömmel nyugtázom ilyenkor magamban, hogy most tudatosít olyan szabályokat, viselkedésmódokat, amik egy életen át elkísérik. Ezek a berögződések szavatolják számomra, hogy minél nagyobb biztonságban tudhatom őt majd akkor is ha elengedem a kezét nem csak képletes de valóságos értelemben is.

Köszönettel tartozunk mi szülők az iskolának a szervezésért, lebonyolításért. Reméljük, hogy gyermekeinknek még lesz részük hasonló programokban!

Szülő

Képek a rendezvényről

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

vissza