Testvér Települések Találkozója az iskolában

Képek a rendezvényről

 Önkormányzatunk az „Európa a polgárokért” program révén testvér településeit szeptember 5-6-án látta vendégül.

Az egyik község Csíkmadaras, Erdély területén a Csíki-havasok hegyvonulata és a Hargita hegység által körülzárt Csíki-medencében helyezkedik el. Nevét madarakban gazdag területéről kaphatta, de lehet, hogy solymászok faluja volt. Kétezres lélekszámú település.

A másik meghívott a félezres lakosságú Csallóköztárnok Szlovákiából, amely a Nagyszombati kerületben található, a Dunaszerdahelyi járásban.

Miután az egyik fő feladata e találkozónak, hogy újra és újra összehozza egymással partnertelepüléseit, illetve olyan programkínálatot állítson össze, amely az érintett magyar és külföldi hivatalos delegációk, intézmények, civil szervezetek és állampolgárok változatos, tartalmas időtöltését biztosítsa, így ennek keretében iskolánk is bekapcsolódott e rendezvénysorozatba.

A nevelőtestület tagjai közül páran felvállalták, hogy 5-én, szombaton egy szórakoztató, játékos vetélkedőt szervezzenek, amelynek keretében az iskola tanulóival együtt versenyezhettek a vendég fiatalok. Köszönjük Bálint Éva, Pintér Lászlóné, Egri Ferenc és Érdi Antal munkáját. A lebonyolításban volt diákjaink is segítettek. Tanulóink jövés-menése jelezte izgatott várakozásukat.

A megadott időpontban, a kerekeken guruló kisvonattal befutottak a meghívottak.

A kissé komor, borongós időben egy jókedvű vidám csapatot fogadhattunk. Ők Csíkmadaras települést képviselték. Sajnálatunkra a másik településről nem utaztak gyerekek a delegációban, így velük nem tudtunk megismerkedni.

Az Iskolavezetés nevében mint igazgatóhelyettes köszöntöttem a megjelenteket, majd Egri Ferenc tanár úr ismertette a program menetét, az egyes állomásokat az ott végzendő feladatokkal együtt. A barátkozás érdekében vegyes csapatokat alakítottunk ki vendégeinkből, jelenlegi és volt tanítványainkból. És kezdetét vette a megmérettetés! Menetlevél, csatakiáltás, induló készítésében, közismereti totó kitöltésében, a települések címerét kiadó kirakó elkészítésében, az EU országaival kapcsolatos betűrejtvény megoldásában és ügyességi sorversenyekben mérték össze tudásukat a résztvevők.

Zárásként a csapatok előadták a maguk készítette dalocskákat, amit a jelen levő kollégák rögtön le is pontoztak, de az ünnepélyes eredményhirdetésre később, a községi rendezvényen került sor.

A találkozó zárásakor kifejeztük jókívánságainkat és a mielőbbi találkozás reményében elbúcsúztunk egymástól.

Marosvölgyi Tünde

Képek a rendezvényről

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza