A diákönkormányzat szeptemberi működése

A hosszú és tartalmas nyár után, szeptemberben ismét elkezdődött egy újabb tanítási év. Bár a napsütés és a meleg sok diák számára még a nyarat idézte, nem sok időnk maradt a semmittevésre.

Szeptember elején megtartottuk a diákönkormányzatunk alakuló ülését, ahová minden osztály elküldte a képviselőit. Szerencsére a diákok nagyon fontosnak tartják, hogy aktívan részt vegyenek az iskola mindennapi életének szervezésében, ezért rengeteg új és régi tagot köszönthettünk a DÖK soraiban. Az alakuló ülésen megterveztük, hogy az idei tanévben milyen színes és szórakoztató programokat szervezünk az iskolánk tanulói részére.

Az osztályok között egy egész évben tartó versenyt hirdettünk, amelynek jutalma a „Legjobb osztályközösség” kupa elnyerése lesz. Hogyan lehet ezt kiérdemelni? Egész évben pontozzuk a tantermek tisztaságát és díszítését, az iskolai versenyeken való aktív részvételt, a tanulmányi eredményeket és a közösségért végzett munkát.

Szeptemberben elindítottuk a „Suli rovatot” az iskola hírmondóját. Főszerkesztőt és szerkesztőket választottunk, akiknek az lesz a feladatuk, hogy sok érdekes információt osszanak meg a diákokkal. Az újságban számos rovat található, többek között programajánló, versenykiírások, humor, tudományos és ismeretterjesztő cikkek teszik színesebbé az iskola életét.

Az idei évben is szerveztünk iskolai papírgyűjtést. A diákok nagyon szorgalmasak voltak, és több mint 6,5 tonna papírt sikerült összegyűjteniük. Két teljes konténert töltöttünk meg a mások számára már feleslegessé vált papír hulladékkal. Ennek köszönhetően több mint 72 fát mentettünk meg a kivágástól!

Az osztályok között legsikeresebb volt a 6. b, akik 1020 kg papírt, az 5. b osztály, akik 898 kg papírt és a 7. a, akik pedig 732 kg papírt gyűjtöttek össze. Szorgalmukat ajándékkal jutalmazzuk.

A rengeteg munka mellett a gólyák avatásáról is gondoskodnunk kellett. Az iskolában szokássá vált, hogy az elsős kisdiákoknak az iskola idősebb tanulói játékos vetélkedőket szerveznek, amivel megkönnyítik az iskolai beilleszkedésüket. Miután a kis apróságok kiállták a próbákat, és elmondták az esküjüket igazi „Rákóczis” diákokká váltak.

Az ötödik osztályosoknak is hasonló próbákat kellett kiállniuk, hiszen idén ők is megkezdték a felsős tanulmányaikat. Ebben az évben három ötödikes osztályt is avathattunk. Az ügyességi feladatok megoldása után a diákoknak a saját közösségük csapatindulóját is el kellett készíteni, majd sikeresen előadni az idősebb társaiknak. Rengeteg móka, kacagás és feladat után úgy ítéltük meg, hogy a három csapat kiállta a próbákat, ezért örömmel köszönthettük Őket a felsős tanulóink között.

Mivel a tanítási évből még csak a szeptember telt el, rengeteg munka és közös élmények várnak még ránk, amelyekről folyamatosan beszámolunk.

DÖK – Madarász Csilla

vissza