Környezetvédelmi pályázat

A szeptemberi hónapban nagyon sikeres volt a papírgyűjtés az iskolánkban. Miközben az osztályok versenyeztek egymással, hogy ki tud több papírt gyűjteni, igyekeztünk a diákokat arra is megtanítani, hogy a hulladék gyűjtésével milyen hasznos tevékenységet végeznek a környezetük számára is. A sikereken felbuzdulva arra gondoltunk, hogy az októberi hónap témája a környezetük védelme lesz.

Ezért a diákönkormányzat rajz és alkotói pályázatot hirdetett az iskola tanulói számára, „Hogyan védjük a környezetet” címmel. A diákok bármilyen technikát alkalmazhattak műveik elkészítéséhez. Akinek pedig nem volt kedve rajzolni vagy festeni, újrahasznosított hulladék felhasználásával készíthetett képeket, dísztárgyakat, plakátot stb.

Azért, hogy minél szebb és kreatívabb alkotások szülessenek, Bálint Éva néni a rajzórák alakalmával nagyon sok segítséget és tanácsot adott a diákok számára. Az erkölcstanon pedig kiemelt szerepet kapott a környezetvédelem, a Földünket érő káros hatások és azok következményeinek megismerése.

A környezetünk védelmével kapcsolatos témakör nagyon felkeltette a diákok érdeklődését, és több mint 60 db pályamű érkezett a versenyre. A diákok rajzoltak, festettek és figyelemfelkeltő plakátot készítettek. Mivel nagyon sok szép munka érkezett, az értékelésnél cseppet sem lesz könnyű dolgunk. A győztesek nevét karácsonyi ünnepségünkön hirdetjük ki.

DÖK - Madarász Csilla

vissza