Rendhagyó ünneplés: Magyar kultúra hete

Képek a programról

Iskolánk alsó tagozata ebben a tanévben rendhagyó módon ünnepelte a magyar kultúra napját; megemlékezésünk nem csupán egy röpke napig tartott, hanem január 16-tól több mint egy héten át változatos programokkal tettük színesebbé, tartalmasabbá tanulóink délutáni szabadidős tevékenységét.

Minden évfolyam külön – külön olyan feladatot kapott, ami érdeklődésének, életkori sajátosságainak legjobban megfelel, de valamilyen módon kapcsolódik a magyar kultúra napjához. Olyan sok feladat volt, hogy felsorolni nehezen tudjuk, így csak azokat emeljük ki, amelyek tanulóinknak legjobban tetszettek: tablókészítés Kölcsey Ferenc életének legérdekesebb eseményeiről maximum A/4-es terjedelmű lapon, a Himnusz első versszakának megtanulása, olyan táblajáték készítése, ami egyszerű, olcsó és minél több játék játszására alkalmas, népmesékhez illusztráció készítése.

Az ünneplés és a díjátadásunk is rendhagyó volt, mert ünnepi műsorunkat a legsikeresebb munkákból állítottuk össze, melyet követett az évfolyamonkénti díjátadás. Mit kaptak ajándékba a legügyesebb évfolyamok? Hát természetesen táblajátékot, nem saját készítésűt, de diákjaink ennek ellenére örültek a meglepetés ajándéknak. Az ünneplést a Himnusz közös elmondásával zártuk. A gyerekek munkáiból kiállítást rendeztünk az iskola alsó tagozatos épületének aulájában.

Tanulóinknak nagyon tetszett a rendezvénysorozat programja, nagyon büszkék arra, hogy minimális pedagógusi, szülői segítséggel mennyire ötletes, nagyszerű dolgokat tudtak készíteni.

Baráth Ildikó

Képek a programról

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

 
 

 

vissza