DÖK-összefoglaló

A karácsonyi és újévi pihenés után gyorsan elérkezett az év kezdete, ami új feladatokat jelentett a diákönkormányzat munkájában résztvevő tanulóknak.

Januárban ott jártunk az Elhurcoltak napja alkalmából megrendezett megemlékezésen, és koszorút helyeztünk el tiszteletünk jeleként az emlékműnél.

Bár az év első hónapjában, igazán fagyos időjárás köszöntött be ránk, nem hagytuk, hogy ez a kedvünket szegje. Úgy döntöttünk, hogy az egyik délután mozi napot tartunk. A tanulók 5 film közül választhattak. A legtöbb szavazatot egy amerikai vígjáték kapta, így az egyik pénteki napon a tanulás után, mozi termet varázsoltunk a 8. b osztályos tanulók terméből. A diákok üdítőt és nassolni valót is hoztak magukkal. Az este nagyon jól telt, külön élmény volt, hogy a különböző osztályokba járó diákok közösen mozizhattak és szórakozhattak az iskolában. A terveink között havonta egy hasonló program szervezése is szerepel.

A legtöbb izgalmat és készülődést azonban a farsangi bál szervezése hozta számunkra. Február 3-án mesebeli hősök és hercegnők lepték el az iskolánkat. Délelőtt kezdetét vette a farsangi mulatság az alsós osztályok körében. Jelmezes felvonulás és zenés játékok tették hangulatosabbá az eseményt. Délután azonban a felsős tanulók vették birtokukba az iskolát. Az idei évben a gyerekek csoportos produkciókkal készültek, a bátrabbak pedig még egyénileg is megmutathatták a saját maguk által elkészített jelmezeiket.

A farsangi mulatság, a már hagyománnyá vált 8. évfolyamos tanulók nyitó táncával kezdődött. A gyönyörű ruhába öltözött végzős tanulóink angol és bécsi keringővel kápráztattak el minket.

A csoportos bemutatók között láthattunk táncoló tengerészeket, strandoló gyerekeket, száguldó versenyautókat, humorosan átdolgozott János vitézt és táncoló talpakat. Az egyéni jelmezesek között volt tavasz tündér, tengerész, katona, zombi és igazi csokoládét osztogató automata is. A zsűrinek cseppet sem volt könnyű dolga. Ezért nem meglepő, hogy az első helyezettek között holtverseny alakult ki. Az idei évben a legötletesebbnek a 7.b osztály versenyautós és a 6.b osztály táncoló talpak produkciója bizonyult. Az egyéni versenyt az automata jelmeze nyerte.

Természetesen a mulatság ezek után is folytatódott. Ötletes tombolatárgyak vártak a szerencsés gyerekekre. A legnagyobb sikere a felelés alóli felmentéseknek volt.

A jelmezes felvonulás és a tombolasorsolás után vette kezdetét a táncos mulatság. Ebben az évben a változatos zenét Horváth Benjamin 8. b osztályos tanulónk szolgáltatta. A jó és hangulatos talpalávalóra az egész iskola táncra perdült.

Ha a gyerekeken múlott volna, a mulatság a mai napig is tartana!

 Madarász Csilla – DÖK

vissza