Pénz témahét az alsóban

Képek a programról

Az alsó tagozaton az idén első alkalommal került sor A pénzügyi és gazdálkodási témahét megrendezésére március második hetében. Tanulóink tanítási órán és tanítási órán kívül nagyon sok érdekes feladatot kaptak a takarékossággal, pénzzel kapcsolatban. Ezen a héten minden a pénzről szólt. Az osztályok számára voltak kötelező és szabadon választható programok a hét minden napjára.

Plakátpályázatot írtunk ki, az alábbi címmel: Te mire és hogyan gyűjtesz? Hogyan takarékoskodsz?

Csereberét hirdettünk meg minden osztály számára egy napra.

Közös játékra hívtuk az udvarra az 1. és 2. osztályos tanulóinkat: Eltűntek a petákok címmel. Az eldugott petákokon egyszerű, de gondolkodtató matematikai feladatok voltak. A kiszámolt összeg vagy különbség értékében lehetett vásárolni a tanító néninél valami finomságot. A kicsik nagy izgalommal, lelkesen keresték a tanító nénik által eldugott petákokat.

Volt olyan osztály, amelyik gyümölcspiacot rendezett be, a lemért árukat pénzért lehetett megvásárolni.

Kerestük a legolcsóbb gyümölcssaláta receptjét, meg is találtuk a 3. c osztályban.

Tanulóink elkészítették a legolcsóbb játszótér és a legolcsóbb iskolai kerítés tervét is, a kivitelezés maradt csak ránk felnőttekre.

A 3. b osztály régi pénzekből kiállítást is rendezett. Szabadidejükben tanulóink pénzzel, gazdálkodással kapcsolatos társasjátékokkal játszottak.

A kis alsósoknak tetszettek a programok, örömmel, jókedvvel végezték a feladatokat. A legügyesebb tanulókat, osztályokat ünnepélyes keretek között oklevéllel jutalmaztuk.

Baráth Ildikó

Képek a programról

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

2. s

2. s

3. a

3. c

4. b

4. a

4. b

4. s

 

Vass András, Falus Ákos
 

 

vissza