Továbbtanulási és Pályaválasztási Szülői Értekezlet a „Nagyiskolában”

A Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskolában 2017. november 20-án 17 órakor került megrendezésre a Pályaválasztási szülői értekezlet a 8. osztályos tanulók és szüleik számára. A programmal célunk, hogy minden diákunk képességeinek, szándékainak megfelelő iskolatípusban folytathassa tanulmányait.

Az érdeklődőket és a meghívott vendégeket az iskolavezetés nevében Baráth Ildikó, intézményvezető-helyettes asszony köszöntötte, majd ismertette a napirendi pontokat: Pályaválasztás, Felvételiről, Középiskolák bemutatkozása, Beiskolázás rendje, szabályai-határidők, feladatok. A helyettes asszony tájékoztatójában felhívta a figyelmet a helyes döntéshez szükséges feltételekre: Az iskolatípusok, iskolák, pályák, pontos tájékoztatása, a választás előtt álló tanulók képességeinek, adottságainak, érdeklődésének ismerete (tanulmányi átlag). Lényeges, hogy a döntés ne a tanuló helyett, hanem vele közösen történjen.

A rövid összefoglalót a meghívott iskolák bemutatkozása követte.

A BGSZC Budai Középiskola képviseletében: Veresné Dongó Katalin részletesen bemutatta intézményüket, ismertette a felkínált lehetőségeket. Elmondta, hogy a középiskola elvégzése után a tanulók a felsőoktatásban, illetve a szakképzésben tanulhatnak tovább.

Az ÉSZC Kós Károly Szakgimnázium és Szakközépiskola tájékoztatóját Molnár Diána szakmai igazgatóhelyettes asszony tartotta, aki részletesen kitért az iskolatípusokban történt változásokra, a szakgimnázium és a szakközépiskola nyújtotta lehetőségekre, a választható szakmák széles kínálatára.

A beiskolázás rendjéről, törvényi hátteréről és a jelentkezés menetéről Pintér Lászlóné, 8. osztályos osztályfőnök tartott részletes előadást.

Örültünk, hogy a téma fontosságára való tekintettel nagyon sokan éltek az intézményünk által felkínált lehetőséggel, reméljük, hogy az est folyamán felmerült kérdéseikre megnyugtató választ sikerült kapniuk.

Az intézményvezetés nevében sikeres iskolaválasztást kívánunk!

Baráth Ildikó

 

c

vissza