Nálunk járt az Opera Nagykövete: Valter Ferenc

A Magyar Állami Operaház 2013 őszén indította útjára az „Operaház Nagykövetei” programot. A nagyszabású közönségformáló kezdeményezés célja, hogy az opera és a balett műfaját a művészek személyes varázsán át közelebb hozza az iskoláskorú gyermekekhez. A rendezvénysorozat keretében intézményünk tanulói megismerkedhettek Valter Ferenc opera magánénekessel, aki személyes élményekkel átszőtt, magas színvonalú rendhagyó „előadásával” nyitogatta számunkra az opera világának rejtélyes kapuit. A művész úr előadásában 2018. március 6-án felcsendültek részletek Ránki György Pomádé király új ruhája című gyermekoperából és Kodály Zoltán Háry János daljátékából. A foglalkozás további részében megismerhettük a hangszerek gazdag tárházát, színes hangzásvilágát, de a díszlet- és jelmeztervezők sokszínű munkája sem maradt említés nélkül.

Az előadást alsósaink részéről a csend hangja jellemezte, teljesen elvarázsolta őket az előadó személyisége és interaktív előadása.

Köszönjük Az Operaház vezetőségének a lehetőséget és Valter Ferenc Juventus-díjas operaénekes úrnak a tartalmas délelőttöt.

Baráth Ildikó

vissza