Rendvédelmi nap és kiürítési gyakorlat az Érd Arénában

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érdi Kirendeltsége, az Érdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, az Érdi Rendőrkapitányság és az Érdi Tankerületi Központ segítségével ismét az ÉRD Aréna adott otthont ennek az izgalmas programnak, most már harmadik alkalommal.

A rendezvény célja kettős: egyrészt modellezni egy feltételezett helyzetet, amikor egy ilyen nagy csarnokot kell kiüríteni, másrészt bevonni ebbe a munkába a fiatalokat.

A gyakorlaton, illetve rendvédelmi napon tárnoki iskolások is részt vesznek, utaztatásukat támogatóként Szolnoki Gábor biztosította.

A gyakorlaton kívül, pontosabban közvetlenül azt követően a rendvédelemmel, mentéssel, katasztrófavédelemmel foglalkozó szervezetek tartalmas bemutatókkal is szolgálnak, a gyermekek részére megmutatva mindazt, amivel napi szinten foglalkoznak.

Szolnoki Gábor polgármester: „Nagyon fontos dolognak tartom, hogy erről a kérdésről ne csak elméletben szerezhessenek tapasztalatot gyermekeink. A katasztrófavédelem kérdése pedig alapvetően csak puszta elmélet, hiszen igazán nehéz dolog például az oktatás szintjén bemutatni, modellezni mondjuk a lehetetlent, a bekövetkezhető valamilyen bajt. Szerencsére kevés is a valódi baj. Amikor azonban előfordul, amikor valóban cselekedni kell, akkor nagyon hasznos minden ezzel kapcsolatban megszerzett gyakorlati tapasztalat. Most adott volt a lehetőség, hogy tárnoki iskolások is itt lehessenek. Külön értéke a napnak az is, hogy a gyermekek megismerkedhetnek minden olyan szakmával, ami ebben a körben érintett, a rendőrség, katonaság, a Vörös Kereszt munkatársai színvonalas bemutatókon keresztül adnak képet mindennapjaikról. Köszönöm az iskola támogatását, a pedagógusokét, akik a gyermekek kíséretéről gondoskodtak.”

 

 


 

vissza