A FÖLD, AHOL ÉLÜNK

Képek a programról

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezésére 2018. április 23-27 között második alkalommal került megrendezésre a Fenntarthatósági Témahét az alsó tagozaton, melynek célja, a Föld Napja üzenetének, a fenntarthatóságnak széles körű elterjesztése. Az iskolák választhattak a kezdeményezők által írt projektekből, de a helyi sajátosságok és szokások figyelembe vételével készíthettek egyéni programot is, mi az utóbbit tettük. Rövid ízelítő a hét eseményeiből: plakátkészítés A FÖLD, AHOL ÉLÜNK címmel, udvar és osztály tisztasági verseny, fogadj örökbe egy részt az iskola udvarából: fák és virágok ültetése. A két utóbbi program tanév végéig tart.

Minden alsós évfolyam feladata, hogy a kijelölt részre ültessenek különböző növényeket, majd folyamatosan gondozzák, ápolják az örökbe fogadott területet. A gyerekek kérhettek segítséget szüleiktől, tanítóiktól. Pedagógusaink, tanulóink 220 tő virágpalánta ültetésével tették szebbé, otthonosabbá környezetünket. Az első osztályos tanulók ebben az időszakban ünnepélyes keretek közt ültetik el fájukat, így állítanak emléket II. Rákóczi Ferencnek, iskolánk névadójának, és szimbolikusan beírják nevüket iskolánk történetébe. Nagyon hálásak vagyunk a BENTA-körnek, hogy palántákkal és gyümölcsfákkal hozzájárultak a Fenntarthatóság-környezettudatosság témahetének sikerességéhez. Támogatásuk nélkül projektünk a szűkös anyagi források miatt nem valósulhatott volna meg.

Jó látni gyermekeink lelkesedését, szorgalmát és azt, hogy becsületesen gondozzák, ápolják kertjüket a hét minden napján. Örülünk, hogy virágos, barátságos környezetben élhetjük mindennapjainkat.7

Baráth Ildikó

Képek a programról

Diavetítés

 
 

 

 

 

 

 

 
 

 

vissza