Világ Gyalogló Nap Tárnokon

Képek a programról


„Ismerd meg lakóhelyed gyalog (lással), kirándulj a természetben a szürke hétköznapok után!” Ezzel az idézettel hirdette meg a Magyar Szabadidősport Szövetség a Világ Gyalogló Napot, amelyet iskolánk is megszervezett.

A rendezvényt október 12-én ragyogó időben tartottuk meg hat kollégámmal, egy szülővel és közel száz (96) diákkal.
Az útvonal kijelölésénél ügyelni kellett arra, hogy a túra során helyi nevezetességeket mutassunk be a tanulóknak 5 és 10 km-es távon belül.
A verseny kiírást figyelembe véve, az Általános Iskola és a Halastó közötti útvonalat úgy jelöltük ki, hogy odafelé besétáltunk az Ófaluba, ahol meglátogattuk az Kegyeleti Emlékparkot, megtekintettük a római katolikus templomot és a honfoglalási emlékművet, majd folytattuk sétánkat tovább. A halastóhoz érve, pihenés közben, minden csoport kitöltötte Kati néni által előre elkészített helytörténet totót.

A közös fotózás után végig a Benta mellett sétáltunk vissza az iskolába, miközben gyönyörködhettünk az ősz varázslatos színeiben.

Kollégáimmal egybehangzó volt a véleményünk, hogy jövőre is szeretnénk ilyen szép élményben részesíteni diákjainkat, mint ami ezen a napon történt.


Érdi Antal

Képek a programról

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza