Mesterségek nyomában

Képek a programról

Iskolánk alsó tagozatán 2018.október 26-án került megrendezésre a pályaorientációs nap: A mesterségek nyomában címmel. A program keretén belül tanulóink a régi mesterségekkel és a gyermekek által kedvelt, ma is népszerű foglalkozásokkal ismerkedhettek meg játékos formában.
Ez egy különös helyzet volt abból a szempontból is, hogy az intézményben áramszünet volt, és így a konyha sem tudott üzemelni. Kipróbálhattuk, milyen lehetett az élet régen, a XXI. század technikai vívmányainak felhasználása nélkül.
Ízelítő a rendezvény eseményeiből: a pékműhelyben gyúrhattak kiflit, pogácsát és egyéb finomságokat, a halastóban halászhattak, a takácsműhelyben fonhattak, a piacon mérhettek és vásárolhattak igazi gyümölcsöt. A fitneszteremben kimozoghatták magukat, a játszóházban számtalan ősi játék ismeretével gazdagodhattak. A kommandós terem igazi erőpróba volt számukra, az információs irodában megtudhatták, hogy kihez, hova fordulhatnak baj esetén, megismerhették a rendőrök, a tűzoltók és a mentősök munkáját.
Az utolsó állomáson pedig rajzban „elmesélhették” vágyaikat: Mi leszek, ha nagy leszek címmel…
Nagyon jó hangulatban, vidáman és energiatakarékosan telt el a nap. Sok élménnyel, tapasztalattal gazdagodtak diákjaink, és izgalommal várják a következő interaktív programot.
Köszönjük kollégáink lelkesedését, munkáját és a szülők maximális együttműködését, támogatását.

Baráth Ildikó
 

Képek a programról

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza