A magyar kultúra hete az alsó tagozaton

Képek a programról

Hagyományt teremtettünk, immár harmadik éve, a magyar kultúra napja tiszteletére projekt hetet szervezünk tanulóinknak. Minden évfolyam hasonló feladatot oldott meg, de eltérő nehézségi fokban, az életkori sajátosságoknak megfelelően. A programkínálatból diákjaink érdeklődési körüknek megfelelően választhattak, amit napközis foglalkozáson vagy otthon csinálhattak meg.

Ízelítő a tevékenységek széles tárházából: Kölcsey Ferenc Himnusz című művéből az első versszak megtanulása, Aesopus meséihez illusztráció készítése, Himnusz meghallgatása neves művészek tolmácsolásában, Szatmár vármegye címerének tanulmányozása, pontos lerajzolása, Kölcsey Ferenc szobrának elkészítése, barangolás a térképen, szellemi totó a neves költőről, ötletpályázat a jövő évi projekthéthez. Emellett lehetőséget teremtettünk arra is, hogy egyéni elképzelések szerint is adhassanak be pályamunkát az erre vállalkozók.

A háromtagú zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen tengernyi értékes mű érkezett. Meglepetésünkre a második évfolyam aratta le a babért, ötletesebbnél-ötletesebb munkáikkal teljesen elkápráztatták a bírálókat, kimagasló teljesítményüket a bizottság külön díjjal jutalmazta. Egyéni díjban részesült Schüszler Tímea 2. a osztályos kislány, akinek élethűen sikerült megformáznia Kölcsey Ferenc szobrát.

Az elkészített produktumokból kiállítást rendeztünk a kisiskola aulájában, amit február végéig tekinthetnek meg az érdeklődök.

Jó volt látni, hogy egész héten szorgos „hangyaként” dolgoztak csemetéink, mindenki aktív részese kívánt lenni a hét történéseinek.

Örültünk, hogy minden alsós kisgyerek talált az érdeklődési körének megfelelő tevékenységet.

Köszönjük a szülők és a kollégáink ötleteit, támogatását, hogy segítségükkel élményekben gazdag hetet varázsolhattunk alsósainknak.

Baráth Ildikó

Képek a programról

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

vissza