Alapítványi hírek

Nagy örömömre szolgál, hogy tájékoztathatom a Tárnokhír Olvasóit arról, hogy iskolánkban megkezdődött a tavalyi év decemberében kapott projektorok tantermi telepítése.  Az igazgató asszony augusztusban kérte fel az alapítványt arra, hogy segítsen ebben. Több vállalkozóval folytattunk tárgyalást, azonban a kapott árajánlatokkal nem éltünk, mivel ez csökkentette volna azt az összeget, amelyet az alapítvány kuratóriuma inkább technikai fejlesztésre kívánt fordítani. A problémát végül Jelencsik Józsefnek (Fricinek), a tárnoki
KÖZ-ÉRT Kft. vezetőjének segítségével sikerült megoldani. A cég vállalta, hogy támogatja az iskolát, illetve az alapítványt abban, hogy a felszereléssel kapcsolatos munkálatokat ingyen elvégzi!  A munkák az őszi szünet után kezdődtek el, és remélhetőleg az újság megjelenésére már be is fejeződnek. Ezúton szeretném mindezt megköszönni a KÖZ-ÉRT Kft dolgozóinak az iskola minden alkalmazottja és a magam nevében egyaránt. Annál is inkább, mivel a KÖZ-ÉRT munkatársai Maschl Sándor és Eged Attila feladatukat úgy látták el, hogy ez a pedagógusok és a tanulók mindennapi tevékenységében semmilyen fennakadást nem okozott.

Mivel munkabérre nem kellett költeni, az alapítvány a teljes felajánlott 800 000 Ft-nyi összeget anyag és eszközbeszerzésre fordította, illetve fordítani fogja. Eddig a következő vásárlások történtek meg mintegy 600 000 Ft értékben. 2 projektor vásárlása az államilag támogatottak mellé, 5 vetítővászon vétele a hiány és elhasználódás pótlására, 17 konzol, kábel, és szerelési anyagok vásárlása a projektorok telepítésére. Ennyi projektorunk jelenleg még nincs, de gondolva a jövőre, a maradék összeg és a következő alapítványi bál bevétele segíthet abban, hogy tovább növekedjen a multimédiás lehetőségekkel ellátott termek száma.

Szeretném arról is tájékoztatni a Tárnokhír olvasóit, hogy változás történt az Iskola Alapítvány szervezeti felépítésében. A változás oka, hogy remélhetőleg így könnyebbé válik a jogi ügyintézés, amelynek eredményeképpen hatékonyabb feladatvégzést tudunk folytatni.  Király Ilona eddigi elnök, az alapítói jogok gyakorlójává lépett elő, Héthyné Kádár Valéria, Madarász Csilla és Kanizsai Beáta továbbra is a tagsági, jómagam pedig az elnöki feladatokat látom el.

Egri Ferenc

vissza