A PÉNZ NEM A FÁN TEREM...

Képek a programról

PÉNZ7 A TÁRNOKI ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A PÉNZ7 - a pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete - 2019. február 25-március 10. között harmadik alkalommal került megrendezésre intézményünkben, 260 tanuló részvételével.

A projekt témája: „Bankoljunk okosan”, ami kiegészült egy „vállalkozói” kompetenciafejlesztő feladatsorral is.

A rendezvénysorozat célja: a pénzügyi és vállalkozói kultúra játékos, élményalapú fejlesztése tanórán és a szabadidős foglalkozásokon.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a leadási határidőt 7 nappal meghosszabbítottuk, így tanulóink alaposabban elmélyülhettek a pénz izgalmas világában.

Gyermekeink a 14 nap alatt érdekesebbnél érdekesebb feladatokat oldhattak meg életkori sajátosságaiknak megfelelően. Jó volt látni, hogy kedvük nem lankadt a hetek alatt, sőt nagyon sok egyéni ötlettel gazdagították a pályázatot.

Ízelítő a legnépszerűbb programokból: rajzpályázat: A pénz nem a fán terem címmel…; persely készítése hulladékból és környezetbarát anyagokból; versek, mesék, dalok gyűjtése a pénzről; rajzban mondom el: mit vásárolhatok 20, 100, 1000 és 10 000Ft-ból; az iskolában én hogyan takarékoskodom; hogyan gazdálkodik a családom és én.

A közönség nagydíját az elbújt petákok megkeresése nyerte. A „Kisiskola” udvarán több száz érmét rejtettünk el, amik játékos, gondolkodtató matematikai feladványokat tartalmaztak. A talált pénzeket a helyes megoldásokkal együtt a tanító néniknél lehetett beváltani cukorkákra.

Bízunk benne, hogy a közelgő Rákóczi-hét iránt is ilyen nagy lesz csemetéink érdeklődése, vállalkozó szelleme.

A zsűri helyzete nem volt könnyű, hiszen minden osztály igyekezett a maximumot nyújtani. Kimagaslóan teljesített mind a 11 tanulócsoportunk, amire nagyon büszkék vagyunk.

A Rákóczi úti épület aulájában kiállítást rendeztünk a legsikeresebb, legötletesebb remekművekből.

Köszönjük a szülőknek és a kollégáinknak a sok-sok segítséget, támogatást, hiszen az Ő munkájuk nélkül nem lett volna ennyire sikeres rendezvényünk.

Baráth Ildikó

Képek a programról

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

vissza