Húsvéti népszokások, hagyományok iskolánk alsó tagozatán

A húsvét a keresztény egyház egyik legfontosabb ünnepe, ugyanakkor a tavasz eljövetelének köszöntése is. Tanulóink már lázasan várták a nagy nap eljövetelét, hiszen számukra nemcsak az ünnepet jelentette, hanem a tavaszi szünet kezdetét is.

Fiaink szorgalmasan tanulták a locsolóverseket, hogy megöntözhessék rózsavízzel tanítójukat, a konyhás néniket, s nem utolsó sorban a lányokat. A kislegények locsolását a kishölgyek hímes tojásokkal viszonozták, amit a délutáni napközis foglalkozáson, vagy otthon festettek titokban a fiúknak. Az iskola egész nap illatárban úszott.

Hagyományainkhoz híven ebéd után iskolagyűlést tartottunk, ahol jutalmaztuk a Pénz7, a Fenntarthatósági témahét, a vers- és prózamondó, valamint a népdalverseny legjobban teljesítő tanulócsoportjait, tanulóit. Tengernyi oklevelet osztottunk ki, hiszen szinte minden kisgyerek részt vett programkínálatunk valamelyikén. Gratulálunk tanítványaink kimagasló teljesítményéhez, köszönjük kollégáink és a szülők segítségét, támogatását.
A díjátadás alatt számtalan nyuszi lepte el a nagyiskola frissen zöldellő gyepét, és 600 db csokitojást rejtett el, amelyeket alsósaink szorgalmasan gyűjtöttek össze a délután folyamán.

Jó móka volt, s feledhetetlen élmény minden kisdiák számára.

Baráth Ildikó