Diáksport napi fociedzés bemutató

Képek a programról

Sportnapok az iskolában

Örömmel írhatom, hogy igazán mozgalmas napokon vannak túl iskolánk tanulói.

A tanév első két hónapjában két országos sportrendezvényen is részt vettünk. Szeptemberben a Magyar Diáksport Hét keretében 26-án, csütörtökön labdarúgó bemutató edzést, délután zumba bemutatót tartottunk, másnap, pénteken az osztályok váltófutását rendeztük meg.

A csütörtöki edzésen a Bolha Focitanoda SE meghívására Felipe Matos és Dragóner Attila a Coerver-módszert mutatta be 8-10 éves focistáknak a Katlanban. A fiatalabb és idősebb korosztály a lelátóról nézte a bemutatót.

Délután Károly Zsuzsi zumbaoktató fergeteges táncórát tartott közel 120 diáknak az iskola aszfaltos pályáján. A zenés mozgáson mind a nyolc évfolyam jelen volt.

Pénteken reggeltől kora délutánig a tornaterem mögötti füves területen az osztályok 10-10 fős váltófutását tartottuk meg. Jó volt látni, hogy a futáson az összes osztály elindult, sőt több osztály két csapatot is indított.

Az utóbbi két próba a Tárnoki Közösségi Színtér támogatásával valósult meg.

Köszönöm Szanyi Nikolettának és munkatársainak a szervezésben és a lebonyolításban végzett munkájukat.

Október első péntekén a Magyar Szabadidő Sportszövetség Világ Gyalogló Napi távját teljesítettük. Másodszor vagyunk jelen ezen az eseményen, és idén több mint 140 tanuló, sok szülő, sőt egy nagymama is legyalogolta velünk a 7,6-kilométeres távot. A túra során az Ófaluba is bementünk, ahol bemutattuk a helyi nevezetességeket (Emlékpark, római katolikus templom, Honfoglalási emlékmű), majd a Halastóhoz érve, a pihenés közben, helytörténeti totót töltettünk ki a csoportokkal. Az utunk visszafelé a Benta patak mellett vezetett.

A tanulók, a szülők és a kollégák visszajelzéséből úgy ítéljük meg, hogy ezek a programok jól illeszkednek az iskola szabadidős programjába. A részvételi adatok is azt mutatják, hogy nemcsak egyre több diák vesz részt ezeken a rendezvényeken, hanem egyre több családtag is jön velünk.

Végül szeretném minden kollégámnak megköszönni a segítségét mind a szervező munkában, mind a lebonyolításban.

Érdi Antal

Képek a programról

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

vissza