Hősök az iskolában

Képek a programról

Az idei tanítási évben egy különleges versenyt hirdettünk meg az iskola tanulói részére. Az első és a második félévben az osztályok egymás között versenyeznek, és HŐS pontokat gyűjtenek. Jutalompontokat a közösen elvégzett, közösségi munkáért kaphatnak a diákok. A legtöbb HŐS pontot gyűjtő osztály a Tárnoki Iskoláért Alapítvány támogatásával értékes nyereményben részesül. Az októberi hónapban az osztályok nagyon lelkesek voltak, és számos alkalommal végeztek olyan munkát, amely az iskolai vagy a tárnoki közösséget szolgálják.

Alsó tagozatos „hőseink”

1. b osztály: az iskola legkisebb tanulói is kivették részüket a munkából. Egy októberi délutánon kerti szerszámokkal felszerelkezve érkeztek, és az alsó tagozatos iskola kertjében szedték össze a lehullott leveleket. Egy másik alkalommal pedig tavaszi virághagymákat ültettek, így biztosak lehetünk abban, hogy a következő évben az iskola kertje gyönyörű virágokkal lesz díszítve. Az elvégzett munkáért az osztály 2 HŐS pontban részesült.

2. c osztály: a második osztályosok az iskola udvarán tevékenykedtek. Tanári és szülői segítséggel virágokat ültettek. Október közepétől adománygyűjtést szerveztek a rászoruló családok részére. A gyerekek összesen 12 zsák felnőtt, 2 zsák baba- és kisgyerekruhát, valamint 4 zsák nagyobb gyerekekre való ruhát gyűjtöttek össze. A rengeteg ruha mellett háztartási eszközöket, tartós élelmiszereket és babaápolási termékeket is gyűjtöttek. A ruhákat a Lámpás 92 Alapítványnak és a Lea otthonnak juttatták el, akik nagyon örültek a felajánlásnak. A 2.c osztály a szorgalmáért 2 HŐS pontban részesült.

3. a osztály: az osztály tanulói tisztasági járőrök voltak, és összeszedték az iskola udvarán eldobált szemetet. A tisztaság mellett gondoltak már a jövőre is, ezért egy facsemetét is ültettek. A szorgalmas munkájukért 2 HŐS pont a jutalmuk.

3. s osztály: a harmadik évfolyam -s- osztályos diákjai már most gondolnak a környezetünk védelmére, ezért egy fát ültettek el közösen, majd hulladék újrahasznosításával ékszereket készítettek. Munkájukért egy HŐS pontban részesülnek.

4. s osztály: a negyedikes tanulók az iskolaudvar pihenőjében szorgoskodtak. Zsákokba gyűjtötték a lehullott leveleket, és lelkesen takarították ki a kertet. Munkájuk meghozta a várt eredményt, amiért természetesen egy HŐS pont a jutalmuk.

Felső tagozatos „hőseink”

5. b osztály: a legfiatalabb felsős diákok sem voltak tétlenek októberben. Szülői segítséggel teljesen kipakolták a tantermüket, és kifestették a falakat. A frissen festett szép tiszta teremben már sokkal kellemesebb a tanulás. Egy másik délután pedig a Tárnoki Halastónál szedték zsákokba az eldobált szemetet. Reméljük, a gyerekek szorgalma példát mutat sok felnőttnek is, hogy jobban vigyázzanak a környezetünkre. A szorgalmas munkával 2 pontot gyűjtött a csapat.

7. a osztály: a hetedik évfolyam -a- osztályos tanulói az előző években téglákból megépített virágoskertet újították fel, és őszi virágokkal ültették tele. A kertben végzett szorgalmas munka eredménye a szép kert, és természetesen egy HŐS pont, amivel az osztály gazdagabb lett.

7. b osztály: -b- osztályba járó diákok a felsős iskola kertjében metszették meg a fákat és a bokrokat, amivel kellemesebbé tették az udvar pihenő részét. Egy másik alkalommal pedig összeszedték a lehullott leveleket, és levágták a fákról az elszáradt ágakat. A munka során 16 zsák zöldhulladékot gyűjtöttek össze. Az elvégzett munkáért az osztály 2 HŐS pont jutalomban részesült.

8. a osztály: végzős diákjaink is szorgalmasak voltak, az iskola környékén szedték össze zsákokba az eldobált szemetet. Ezzel is példát mutattak a fiatalabb tanulóknak. A közösségért végzett munkáért egy HŐS pontot kapott az osztály.

Az iskolánk tanulói az októberi hónapban nagyon sikeresek voltak a közösségi munkájukkal. Nagyon büszkék vagyunk rájuk! Ezúton szeretnénk megköszönni a diákoknak, tanároknak és a szülőknek is a sok-sok segítséget, amivel szépítették és gyarapították az iskolánkat és annak környékét!

Madarász Csilla

 

Képek a programról

Diavetítés

 
1. b

1. b (kertrendezés)

1. b (virágültetés)
 


2. c (iskolaudvar szépítése)


2c (ruhagyűjtés)


3. a (tisztasági járőrözés)
 


3.a (faültetés)

4s (kertrendezés)

4s (kertrendezés)
 

 

7. a (ültetés)
 

vissza