Közel négy évtized a tanulói, pedagógusi közösség szolgálatában

 

Szanyi Károlyné, Erika 1983-ban kezdett dolgozni az akkor még létező falusi Marton utcai általános iskolában. Feladata iskolatitkárként az oktatással kapcsolatos különböző feladatok ellátása volt. Bálint Éva tanárnő tárnoki pályafutásának első emléke is hozzá fűződik. Állásra jelentkezve Erika fogadta őt. Csinosan felöltözve, mosolyogva, rendkívül segítőkészen. Az évek ezt a segítőkészséget, munkához való hozzáállást nem koptatták meg.

A falusi és a ligeti iskola összevonása után teendőit az Iskola utcai épületben folytatta tovább megelégedésére egyaránt szülőknek, diákoknak, kollégáknak. A feladatokat, amelyekkel munkája során találkozott, precízen és gyorsan végezte el. Ügyes bajos problémáival bárki fordulhatott hozzá, mindig lehetett rá számítani. Csendes, nyugodtságot sugárzó, diszkrét természete miatt mindenki szerette. Bár az évek alatt az iskola vezetésében sok változás történt, hiszen a 37 év alatt több intézményvezető váltotta egymást, Erika biztos pontként mindegyiknek adminisztrációs támasza volt.

Azok a kollégák, akik a kezdetektől fogva együtt dolgoztak vele, nem gondolták, hogy elérkezik az az idő, mikor az iskolatitkári irodába lépve nem Erika lesz az, aki fogadja Őket. Azonban ez ma már így van, hiszen nyugdíjba vonult.

Az iskola dolgozói nevében kívánok neki örömteli, felhőtlen, egészségben eltöltött nyugdíjas éveket!

 

 Egri Ferenc


Erika Bálint Éva társaságában
 

vissza